Puntenregen in Puttershoek

Door de regenachtige omstandigheden kon de puntenkoers niet op de manier die vooraf bedacht werd verreden worden. Hiervoor is het tijdregistratie systeem een must. Dan maar op de ouderwetse manier, de eerste 2 bij iedere sprint punten en bij de laatste sprint 3 tevens is de laatste sprint is ook bepalend voor de plaatsen na de rijders met punten.
De uitslagen van de puntenkoers en de marathon vind u in het topmenu onder “uitslagen”. Ook de klassementen zijn up to date.

Foto’s: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157629503166438/

Eerst mochten de C-rijders, Dames, Kadetten en Junioren B van start. Om de 5 werd de sprint een ronde van te voren aangekondigd door de bel. Met name Cas van Trierum en Joost Kortleve maakte elkaar het leven zuur. Iedere tussensprint gingen zij ervoor. Het was van Trierum die steeds Kortleve net voor was. Voor de laatste keer dat de bel klonk was de jonge Hagenaar al zeker van de winst. Joost Kortleve werd tweede en thuisrijder Olaf Kleijweg werd derde.

Het was gestopt met regenen toen de Masters aan de bak mochten voor hun puntenkoers over 30 ronden. De eerste sprint werd een prooi voor Wim van Leest, hierna brak het tijdperk Raymond Jansen aan. De vijf overige sprints waren duidelijk voor Jansen die in der slotfase van de wedstrijd het peloton ook nog eens dubbelde. Micha Vendel werd tweede en Wim van Leest derde.

Op de 400 meter baan in Puttershoek verschenen door het slechte weer net als 2 weken geleden in Maassluis 14 cees, 1 dame en 3 kadetten aan de start. De kadetten hadden vandaag coulance omdat de jeugdwedstrijden eerder in de morgen door het slechte weer waren afgelast. De marathon werd gelukkig op een droge baan en in het zonnetje verreden, hierdoor hadden de juryleden kans gezien de tijdregistratie op de piste te plakken. De kadetten waren vandaag een ware plaag voor vele cees want ze zijn jong maar hebben talent in overvloed. Joost Kortleve had vandaag de beste benen op de marathon, hij bleef Cas van Trierum “ruim” 28/100 ste seconde voor in de sprint, waarin Olaf Kleijweg op 17 seconden achterstand 3e werd. Deze heren inclusief de nummers 4 en 5 maakte er een hele mooie wedstrijd van door continu te demarreren. Door de overzichtelijkheid van de accommodatie was dit van vele kanten goed te volgen. Doordat de tijdregistratie nu wel werkte werden de snelheden inzichtelijk gemaakt. Zo is te zien dat de snelheden tussen 40 en 38 km/hr werden verreden en dat is lekker scheuren over deze perfecte 400mtr baan.

Om 16.00 uur mocht de oudere skeelergarde op weg weliswaar niet zo snel als de voorgaande jongeren maar nog steeds vol vuur draaide ook zij de 40 rondjes.

Dit ging beter dan de voorgaande puntenkoers van 30 ronden want toen was de baan nog kletsnat. Je merkte ook dat de afzet beter werd en de snelheid duidelijk hoger lag want er ontsnapte 4 personen uit het peloton en namen een ronde voorsprong, net aangesloten bij het peloton deden ze het nog een keer over maar nu nog met 3 personen en flikte ze het weer en hadden zodoende 2 ronden voorsprong, de meeste rijders vonden dat niet echt erg want het scheelt 2 ronden en sta je eerder onder de douche, maar achteraf is het toch wel een vernedering en is de waardering op zijn plaats..

De volgorde van binnenkomst was overigens wel verrassend namelijk de allesverslinder Raymond Jansen werd dit geen  keer 1e maar 2e, zodoende werd sprintkanon Wim van Leest 1e En kilometervreter Theo Selman 3e.

Houd onze website de komende week in de gaten. Dit weekend zullen wij nav het aantal inschrijvingen bekijken of alle categorieën tegelijk gaan starten.