Spannend tot de laatste meter

Zaterdag komt er een einde aan de 10e editie van de Oomssport Skeelercup. In maar liefst 9 categorieën is er het hele seizoen gestreden om de klassementspunten. De strijd is in nog niet alle klassen beslist, sterker nog, het is bloedstollend spannend. We lopen de categorieën een voor een met u door:
C1: 16 punten zijn er bij een overwinning te verdienen. Dit betekent dat de nummer 4 in algemeen klassement theoretisch nog kansen heeft op de eindoverwinning. 2 punten achterstand op Sander Visser (3e) 8 punten op de nummer 2, Vincent Rensen en 12 punten op de leider Mees Schrander. Dit gaat heel spannend worden, wie gaat er met de cup aan de haal?

C2: Een groep met slechts enkele deelnemers, toch spanning. Benno Beimers staat 14 punten voor op Johan Haaring.
D1: Hier is weinig spanning meer Liesbeth Milatz heeft een straatlengte voorsprong op Karen Teuling, deze heeft vervolgens weer voldoende voorsprong om Nadia Meijer van het lijf te houden.
D2: Ook hier is de pot al verdeeld, Lianne van der Wijk kan niet ingehaald worden door nummer 2, Daisy Goedhart en nummer 3 Willeke Koers.
Jeugd Meisjes: Plek 1 en 2 zijn zeker voor Marissa Dekker en Iris Slabbenkoorn om de derde plek zijn Larissa Vos en Eva van Til nog in de race voor deze beker.
Jeugd Jongens: Brian van Vliet, Rik Qualm en Andre ven Bergen zijn goed aan elkaar gewaagd. Het moet gek lopen als deze volgorde nog veranderd.
Ma40: Sebastiaan van Leeuwen is onbereikbaar voor Wim van Leest en Erwin Warhorst, de laatste twee zullen uit moeten gaan maken wie er op plek 2 en 3 gaan eindigen. Het verschil is 4 punten.
Ma50: Een ware thriller! Niko de Graaf en Nico Wolf staan slechts 3 punten uit elkaar, achter dit duo ligt Cor Varenkamp op de loer, de kloof is wel groot, 11 punten op Wolf en 14 op de Graaf.
Ma60: Good old Joop Verschoor gaat met de hoofdprijs aan de haal. Bauke Meijer moest met lichamelijke ongemakken de strijd halverwege de competitie staken. Meijer behoud wel de 2e plek. De bronzen plak gaat naar Ad de Kort.

De C-rijders, Dames, Jeugd Jongens en Meisjes starten zaterdag in Zwanenburg om 13 uur voor 45 min en 3 ronden. Om 14 uur starten de masters voor dezelfde afstand.
Na afloop is er een verloting en de prijsuitreiking van de eindklassementen.

Zo in de loop van het seizoen zijn er een aantal dagprijzen, waardebonnen, niet afgehaald. Tot de start van zaterdag kan dit nog. Niet afgehaalde waardebonnen gaan in de pot voor extra premiesprints in de wedstrijden van as zaterdag. Ook zijn er een aantal niet uitgereikte bonnen. Het wordt zaterdag dus een ware prijzenregen.

Of er een editie 2015 gaat komen is nog niet zeker. Over te veel zaken wil de KNSB bemoeienis hebben met de wedstrijden op regionaal / gewestelijk niveau, zowel financieel als regels. Dit werkt voor ons erg demotiverend. We geven niet op, wij vinden dat deelname aan een regionale/gewestelijke competitie laagdrempelig moet zijn. Met andere woorden, als het roer bij de KNSB niet om gaat is een Oomssport Skeelercup 2015 nog niet zeker.
Wij zullen u hierover komende winter nader over berichten.