Regent het of regent het niet

Een druilerige middag in Rijswijk zorgde voor onrust onder de deelnemers. De baan is nat, is de baan ook glad? Steek ik 2, 3 of 4 regenwielen. Een blik omhoog, in de lucht, blijft het regenen of wordt het droog. Diegene die het allemaal kon voorspellen was op voorhand spekkoper. Om half drie schaarde 52 deelnemers zich bij start / finish voor de aftrap van de 5e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup. De eerste ronde werd verreden ter nagedachtenis aan de afgelopen week overleden Gijs van Wijnen*), een rondje voor Gijs.

Uitslagen klik  hier Klassementen klik hier foto’s klik hier meer foto’s klik hier

Na de afscheidsronde voor Gijs brandde de wedstrijd gelijk los, Teun Schouten en Marco de Jonge namen de benen en wisten langzamerhand hun voorsprong uit te bouwen tot bijna een minuut halverwege de wedstrijd. Het leek bijna een uitgemaakte zaak, Teun en Marco zouden uit gaan maken wie er nummer 1 werd en wie 2. Ricco van Damme en Laurent Janse dachten hier duidelijk anders over.  Gebroederlijk dichten de Zeeuwen het gat naar Teun Schouten en Marco de Jonge. In ronde 20 was de aansluiting een feit. Schouten en de Jonge hadden het even moeilijk, Janse en van Damme voerde het tempo op in de hoop de vroege vluchters te kunnen lossen. Het moest bij Teun Schouten uit zn tenen komen maar hij kon aanklampen, Marco de Jonge moest even passen maar kon een halve ronde later toch weer aansluiten. Met nog vijf ronde te gaan demarreerde Laurent Janse. Deze versnelling was voor Marco de Jonge net iets te veel van het goede en moest passen. Teun Schouten stond er alleen voor om te proberen Laurent Janse terug te halen. Zijn maatje Ricco van Damme vond het wel best. Het lukte iTeun Schouten niet en Laurent Janse kreeg de bel voor de laatste ronde een halve minuut eerder dan zijn achtervolgers. Onbedreigd kon Janse zijn laatste ronde voltooien. Teun Schouten sprintte Rico van Dame er nog wel af voor de 2e en 3e plaats. Marco de Jonge legde nog wel beslag op de 4e plaats.
Dick Hoogstrate won de sprint van het peloton nipt van de beste dame, Eva Riemersma-van Rheenen. Mischa Vendel was de beste master 40+, Theo Selman won bij de 50+ers en Bert Bouw deed het bij de 60+ers.
Daisy Goedhart kreeg bloemen voor de beste D2, Mees Schrander was de beste C2.

*) afgelopen week bereikte ons het trieste bericht dat Gijs van Wijnen als het gevolg van een noodlottig ongeluk om het leven is gekomen. Gijs werd slechts 26 jaar jong. Gijs was zeer betrokken bij het Inline Skaten, met name in de regio Zuid. Gijs was in het verleden meerdere malen deelnemer aan de Oomssport Skeelercup. Wij wensen de nabestaande veel sterkte toe bij de verwerking van dit verlies.

Zondag 7 juli is de volgende wedstrijd in het Noord Hollandse Hoogkarspel, een mooi rondje door het dorp, spektakel verzekerd!