Skeelercup 2 – Grote Prijs GrasPlant


Traditiegetrouw op Hemelvaartsdag een marathon in Honselersdijk bij Wielervereniging Westland Wil Vooruit. Ook dit jaar kunnen wij met behulp van Amigra de door Kees gestarte extra prijs voortzetten: een mooie grasplant voor elke deelnemer!!! Deze prijs is extra, natuurlijk konden de winnaars weer rekenen op een waardebon van Oomssport Schaatsen & Skeelers.

In tegenstelling tot de vorige marathon in Gouda was het nu prachtig skeelerweer. Dat was mooi omdat we voor het eerst op deze baan een (nagenoeg) marathonafstand hebben gereden. We reden 1 keer onderlangs en daarna 39 keer via de berg met een totaal van 42005 meter!!! Dit was mogelijk omdat er nieuw asfalt op deze baan ligt en we hierdoor in één startgroep konden starten.

Nadat de 1e finishte is iedereen gefinished en hier waren sommige rijders wel blij mee. Ruben Verkerk ging er al snel vandoor en zette bijna alle rijders en rijdsters op een ronde. De enige die er ook in slaagde om ook de volledige 40 ronden te rijden was Peter van Vugt. Bij de dames behaalde Nathalie Janssen met overmacht de overwinning.