Skeelercup 4: de volle 42.195 meter

Op zondag 4 juni streek het gezelschap van de Ooms marathoncup neer voor de vierde wedstrijd in Alphen aan den Rijn. Op het 1.467 meter lange parcours, werd de volledige marathon afstand van 42,195 kilometer verreden. Het was lekker weer en het parcours lag er goed bij. Met maar liefst 62 deelnemers, was er wederom een hoge opkomst.

Deze keer kregen alle deelnemers de kans om binnen 1 uur en 45 minuten de volledige marathon afstand te kunnen volbrengen. Vele deelnemers grepen dit moment aan, om alvast een tijd neer te zetten voor de prestigieuze marathon van Berlijn. Veruit de meeste deelnemers wisten de volledige marathon uit te rijden.

Bij de mannen was het een erg spannende wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd sprongen er een aantal mannen weg uit het peloton. Ronde na ronde vielen steeds meer mannen weg uit de kop groep. Uiteindelijk werd het Richard van Schie, die met een indrukwekkende tijd van 1.10,13 over de finish kwam. Hij werd op de voet gevolgd door Roel Boek.

Bij de dames was het Jennifer van Leeuwen die er met de winst van door ging.

Op 8 juli zal de volgende wedstrijd plaatsvinden op het prachtige wegparcours van Engewormer.