Skeelercup 5 – Omloop van de Engewormer

Warm weer en een beetje wind …… te weinig wind volgens sommige deelnemers.
Alle rijders hebben een fantastische prestatie geleverd !!!

Samen met Omloop van de Engewormer Inline-skate Marathon zijn er zaterdag verschillende wedstrijden en tochten geweest.
Er werd gestart met een mooie wedstrijd voor de jeugd. De allerkleinste presteerde het om de volledige 1.600 meter te rijden !!!!
De overige jeugd tot 14 jaar moest een volledige ronde van 5,5 km rijden en iedereen heeft dit gehaald !

Hierna volgde de wedstrijd in twee startgroepen (2 minuten na elkaar) Dit was nodig omdat op het eerste gedeelte de baan niet breed genoeg was om met alle deelnemers gelijktijdig te starten.
De wedstrijd ging over 8 ronden (44 km),
Twee minuten na de start van de wedstrijdrijders kregen de toerrijders het startschot. Hierdoor was het 5,5 kilometerlange parcours goed bezet en mooi voor de toeschouwers dat constant rijders voorbij kwamen.

In de wedstrijdgroep bij de heren-senioren was Jurrian Haasjes een geduchte tegenstander. Pogingen om hem te vermoeien, zodat hij de eindsprint niet zou winnen mislukte. Jurrian was te sterk en kon zijn tegenstanders (Ruben Verkerk en Stephan van den Nieuwenhuis) net in de eindsprint verslaan.
Bij de masters-40 was Robert Wierts gelijk vanaf het begin met de kopgroep meegereden en samen met Luca Colla eindigden zij respectievelijk 4e en 5e binnen 20 seconden van Jurrian.
Op dit stratenparkoers werd het peloton na circa 5 ronden gedubbeld en Wim Kwakkel (Master 50) maakte hier slim gebruik van om bij deze kopgroep aan te sluiten.
De masters-60 reden ook fantastisch waarbij Theo Selman (1e) en Mark Peters (2e) het ook klaarspeelden om maar één keer door de erg snelle kopgroep gedubbeld te worden.
Bij de dames was Hilde Houtzager 4-tiende seconde sneller dan Leonie Pol. Een prachtige prestatie, vooral als je weet dat zij een week eerder op het NK-marathon ten val is gekomen.
Hellen Dekker was een kleine 8 minuten later als eerste master-dames over de streep gekomen.

De toerrijders reden ook fantastisch, waarbij wij verwachten dat sommige rijders volgens jaar ook in de wedstrijdgroep gaan starten.