Skeeleren in nat en kil Honselersdijk

voor de uitslagen klik hier  voor de klassementen klik hier voor de foto’s klik hier

De weergoden gaven ons niet wat ze beloofde,. Dat het niet warm zou worden, dat wisten wij, maar de druilerige regen was niet voorspeld hierdoor werden de beloofde temperaturen ook niet gehaald en zo voelde het nat en kil aan in Honselersdijk.

Het weerhield de deelnemers niet om toch van start te gaan  op her ruim 1 kilometer lange rondje met de gevreesde klim. 40 minuten en 3 ronden stonden er op het programma.

Als eerste mochten de C-rijders, dames en de jeugd van start.  Als snel in wedstrijd brak het peloton uit elkaar. De kopgroep van 11 was goed aan elkaar gewaagd. Veel pogingen om weg te komen maar evenveel mislukte pogingen. Pas in de finale lukte het Rik Qualm om een paar seconde voorsprong te nemen. Niemand in het achterblijvende groepje wilde het voortouw nemen en zo groeide de voorsprong van Rik Qualm uit naar ruim 20 seconden.  Bij het luiden van de bel was de voorsprong zelfs uitgegroeid naar 33 seconden. De laatste ronde werd voor Rik Qualm dus een ereronde. Achter Qualm (jeugd-jongens) sprintte Eva Riemersma-van Rheenen (D1) naar de tweede plaats. Mees Schrander (C1) sprintte naar plek 3.

Daisy Goedhart was eerste in categorie Dames 2 en Johan Haaring won bij de C2.

Om 15 uur startte een 25 tal masters voor hun wedstrijd over 40 minuten en 3 ronden. Het was inmiddels droog geworden en het wegdek vertoonde al enkele droge plekken. De wiel keuze in deze wedstrijd zou dus een belangrijke rol gaan spelen.  Net als bij de voorafgaande wedstrijd viel het peloton al snel in verschillende groepen uit elkaar. Niet iedereen kan omgaan met de omstandigheden, nemen daardoor geen risico en nemen genoegen met een mindere klassering. Na het scheiden van de markt waren het in ronde 2 Micha Vendel en Niek Bravenboer die een ontsnappingspoging waagde. Het duurde maar twee rondjes dat John van Dijk erop en erover ging. De voorsprong van John van Dijk liep op tot 18 seconden. Het was voor van Dijk nog te vroeg in koers om een lange ontsnapping stand te doen houden. Na 5 ronden alleen vooruit liet hij zich weer inlopen door het peloton.  In ronde 16 ondernam van Dijk nog een poging ook nu kreeg hij niemand mee en een ronde later staakte hij zijn poging. De finale zat eraan te komen, het leek op een eindsprint uit te gaan draaien tussen de 10 overgebleven koplopers. Wim van Leest was dit niet van plan, hij demarreerde, nam een paar tellen voorsprong. Niek Bravenboer en Nico Wolf reageerde op de demarrage van Wim van Leest. Het drietal nam een kleine 5 seconden voorsprong op het pelotonnetje erachter. Erwin Wartenhorst maakte de sprong vanuit het peloton naar de kopgroep. De koplopers waren definitief weg. In de laatste ronde plaatste Nico Wolf (Ma50) een demarrage. Een kleine voorsprong waarvan hij op de finish nog een kleine seconde overhield. Erwin Wartenhorst (Ma40) werd tweede, Wim van Leest (Ma40) 3e en Niek Bravenboer (Ma50) 4e.

Kees Missaar was op plek 9 de beste 60 plusser.

Zaterdag de traditionele marathon in Rotterdam op het Leontien van Moorsel parcours. Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld op 42 kilometer af te leggen. Het beloofd mooi weer te gaan worden, komen dus!

zwakke transponders:
van de onderstaande deelnemers geeft het systeem aan dat het signaal van de transponder zwak is:
012 Nico Wolf
015 Niek Bravenboer
149 Wim Qualm
782 John van Dijk
125 Nico vd Meer
127 Erik Nijland
039 Niko de Graaf
097 Jan Eerens
218 Micha Vendel
064 Johan Bakker
036 Sander Visser
134 Nadia Meijer
onderneem tijdig actie om problemen te voorkomen als uw transponder binnenkort helemaal niks meer doet.