Solo overwinningen in Honselersdijk

uitslagen klik hier – klassementen klik hier

In ronde vier vonden Brian van Vliet en Mathijs Janssen het welletjes en gezamenlijk gingen zij ervan door.
Het ging de heren blijkbaar niet hard genoeg. Het duo pakte al snel ruim een halve minuut voorsprong. Mathijs Janssen loste in ronde 10 zijn mede vluchter Brian van Vliet. Vanaf dat moment was alleen de strijd om de 3e plek nog interessant.  Het uitgedunde peloton bestond bij het ingaan van de laatste ronde uit twee heren en vier dames.
Nadat Mathijs Janssen afgetekend als eerste over de finish kwam en Brian van Vliet een minuut later als tweede finishte sprintte Kevin Oud naar de derde plek.
Achter de nummer vier, Johan Bakker, sprintte de dames om de podiumplekken te verdelen. Eva Riemersma trok aan het langste eind en won de sprint voor Britt Qualm en Liesbeth Milatz.

Om 15.00 uur stonden 38 masters te trappelen van ongeduld om aan hun wedstrijd over 40 minuten en 3 ronden. Toen de staldeuren werden open gezet leek het wel een kudde koeien die na een lange winter weer voor het eerst de wei in mogen, zo blij waren ze om aan de wedstrijd te beginnen.
Pas na 10 minuten koers kwam er tekening in de strijd, de oorzaak hiervan, de eerste premiesprint. Het peloton reduceerde van 28 naar 16 man die het tot het ingaan van de finale met elkaar volhielden.
Na 35 minuten wedstrijd vond Arnoud Mooibroek het mooi geweest, demarreerde en nam snel ruim 10 seconden voorsprong. Wim van Leest zag zijn kans schoon, dook er achteraan en twee ronden later waren er twee koplopers met 23 seconden voorsprong. De 40 minuten wedstrijd zaten er inmiddels op en in het achtervolgende peloton was niemand bereid om het vuile werk op te knappen. In de laatste ronde demarreerde Mooibroek weg bij van Leest. Met 2,5 seconden voorsprong won  Mooibroek de 5e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2017. Wim van Leest werd 2e maar de winnaar in de 50+ klasse. In het peloton probeerde Marc Velzenboer voor het peloton te finishen. Het lukte bijna, echter in een laatste kracht inspanning wist Martijn Storm Velzenboer net voor te blijven.
Arie Roozendaal werd op plek 7 de eerste 60+er.
Bij de dames masters ging de overwinning naar Brenda Pauw, zij wist Hellen Dekker maar net voor te blijven. Carla van Zantvliet werd derde.