Jarno van der Endt geeft skeelerles

uitslag klik hier – klassementen klik hier

Nog maar net een maand geleden 16 jaar geworden en toch al meerijden met de grote mannen is één ding maar dan ook gelijk winnen wordt wel een ander verhaal.
Barendrechter Jarno van der Endt bewees afgelopen donderdag op de wielerbaan in Maasluis het tegendeel.
58 deelnemers m/v aan de start voor 1 uur en 3 ronden wedstrijd zorgde, mede door de 2 korte en steile bruggetjes in de ronde van 1200 meter, voor een onrustig wedstrijdverloop. Lang bleef een grote groep van ruim 30 deelnemers bij elkaar. Pas in ronde 21 wisten 5 rijders een voorsprong van meer de 10 seconden op het peloton te nemen. Joram Verkerk, Stephan van der Nieuwerdijk, Nick Roetman, Jarno van der Endt en Stefan Crediet, vijf mannen die echt hard kunnen rijden zagen de voorsprong per ronde groeien.

In de 29e wedstrijdronde vond van der Endt het welletjes, trok de gashendel nog een keer extra open. Zijn vier medevluchters hadden hier geen antwoord op. Vier ronde later mocht Jarno van der Endt met 16 seconden voorsprong als eerste juichen. Achter van der Endt sprintte Stephan van der Nieuwendijk naar plek 2, Nick Roetman werd 3e.
Op de 13e plek, overall, finishte Liesbeth als eerste dame. Een paar plekken achter Milatz sprintte Berit Gunderson naar de tweede plaats bij de Dames. Maud Wijtkamp maakte het Dames podium compleet.
Wim Kwakkel (M50) troefde in de eindsprint Arnoud Mooibroek (M40) en Romke de Haan (M40) af. Arie Rozendaal werd eerste bij de masters 60.
Een bijzondere prestatie van de nog maar 14 jarige Laura Qualm op, overall, de 11e plek werd zij eerste in de categorie Meisjes Jeugd. Oudere zus Brit moest op plek 14, overall, genoegen met plek 2.

Zaterdag 9 september is de finale in Zwanenburg:
programma:
13.00 uur  C-rijders – Dames – Jeugd Jongens en Meisjes
14.00 uur  Masters
beide wedstrijden over 45 minuten en 3 ronden.
Wij gaan er weer een prijzenregen van maken met veel extra premie’s en na afloop niet alleen de uitreiking van de eindprijzen ook de verloting ontbreekt niet.