Tom van Vliet winnaar in Monster

uitslagen klik hier  –  klassementen klik hier  –  foto’s klik hier (Facebook)

44 mannen en vrouwen stonden er aan de start om strijd te gaan leveren om de Oomssport Skeelercup competitiepunten. Na het startschot viel de groep al in ronde 1 in twee pelotons van ca 20 m/v uit elkaar. Een stevig zeewindje maakte het de deelnemers niet makkelijk op het ruw-achtige asfalt in Monster. De kopgroep dunde uit naar 13 rijd(st)ers. De dames Brit Qualm en Berit Gunderson wisten tussen de mannen goed stand te houden.

Met nog 15 ronden voor de boeg knepen Jarno van der Ent en Tom van Vliet er tussen uit. Het tweetal pakte per ronde ongeveer 15 seconden en met nog 6 ronden te gaan had dit duo het peloton ook gedubbeld. Na bijna een uur koers kregen zij de bel voor de laatste ronde. Zij aan zij sprintte van der Ent en van Vliet om de eerste plek. Met een half wieltje verschil was het toch Tom van Vliet die als eerste over de finish kwam. Jarno van der Ent werd op plek twee wel de eerste bij de junioren. Stephan van den Nieuwendijk werd op een ronde achterstand derde.

Junior Brit Qualm ging er bij de dames met de hoofdprijs vandoor, zij werd overall 6e. Op plek 13 werd Berit Gunderson tweede dame en op plek 15 Olin Verhoog derde.

Een aantal master lieten vandaag verstek gaan om deel te nemen aan het WK marathon in Barcelona. Het was Henri van Ramshorst die het hoogste treetje van het podium mocht beklimmen. Hij werd geflankeerd door Wouter Walta (tweede) en Johan Haaring (derde).

Bert Robbemond was de beste in de klasse Masters 50+ en Martin van Veen won bij de 60-plussers. Hellen Dekker eindigde op de, voor haar gebruikelijk, eerste plek bij de Dames masters.

Nu gaan we eerst even vakantie vieren om op 29 augustus in Maassluis weer fris en fruitig aan de start te staan.