Toon gezet in Honselersdijk

Een favorietenrol hebben is één, hem waarmaken is een heel ander verhaal; Je moet het namelijk maar doen!
Wessel Schilders is er zo één.  De jonge Monnikendammer (17) diende zich vorig seizoen bij de C2 al aan, toen wist hij al een aantal keren zijn visitekaartje af te geven met een aantal top-3 klasseringen in de overal uitslagen van de CD wedstrijden in de Oomssport Skeelercup. De overstap naar de C1 was het logische gevolg van zij goede presteren vorig seizoen.

Het was de aanval van Erwin Wartenhorst die in de 13e ronde van de wedstrijd het spel op de wagen zette. Een gaatje van een kleine 3 seconde wist Schilders als enige uit het peloton naar Wartenhorst te dichten. Een ronde later was het duo ruim 7 seconden weg van de hoofdmacht. Er was geen houden aan, het tweetal bouwde tot het ingaan van de laatste ronde de voorsprong op tot 35 seconden op de nummer 3 in de wedstrijd.
Wessels Schilders wist Wartenhorst in de slotronde van zich af te schudden en zo de eerste ‘tik’ in de Oomssport Skeelercup uit te delen. Richard Kruithof uit Spijkenisse won de sprint van het overgebleven peloton.
Robin Snoek uit Abcoude  eindigde op de 13e plaats als eerste C2 rijder. Adriaan van Damme werd in deze categorie 2e en Steven Krul 3e.
Voor de dames in dit peloton was het een kwestie van overleven, hetgeen al een prestatie apart is in dit ‘mannengeweld’. Karen Teuling mocht, als 14e overal,  haar neus als eerste D1 over de finish laten passeren. Op ruime achterstand volgde Sabine van der Wiel haar voorbeeld en werd 2e.  Bij de dames 2 waren Bionda Heeringa en Corina Wisse aan elkaar gewaagd. De overwinning in de D2 klasse ging naar Bionda Heeringa. Corina Wisse wist Kimberley Hanemaayer  voor te blijven in de strijd om plek 3.

Om met de opening van Gé te beginnen mbt de CD rijders.
Een overwinning behalen is altijd mogelijk maar prolongeren is wat anders. Ondergetekende won vorig deze wedstrijd in Honselersdijk en moest dus vandaag de titel verdedigen. Dat dit heel moeilijk zou worden was wel duidelijk, er zijn dit seizoen namelijk goede rijders bijgekomen Alias, oa Raymond Jansen, Gerrit Zwaan, Rien Slingerland, Koos Haakma en Sebastiaan van Leeuwen. Ook oud gedienden als “sprintkanon” Bauke Thijseling en de opruier van het peloton Tonnie van Tongeren waren vandaag weer aanwezig.
Zo begon de wedstrijd met 31 man die stonden te trappelen van ongeduld, op een naar later bleek een steeds natter wordend parcours, een enkeling had daar op ingespeeld door net voor het begin nog een paar regenwielen te plaatsen.
Na 3 ronden kwam de eerste melding van de jury voor de 1e premie sprint, op het inmiddels drijfnatte parcours werd deze sprint gewonnen door Nico Wolf met in zijn kielzog Raymond Jansen, die daarna ook maar gelijk weg reed uit het peloton en de gehele wedstrijd over 18 ronden niet meer is teruggezien, hulde dus voor deze man. In het  peloton die de koploper achtervolgde was de samenwerking niet optimaal zodat het daarop volgende peloton met daarin oa Leo Janse, Rien Slingerland en Jan Eerens steeds meer kon inlopen.
De eerder genoemde opruier van het peloton Tonnie van Tongeren schudde vaak aan de boom maar de appelen bleven hangen, een enkeling was namelijk bereid kopwerk te doen van dit peleton wat nog uit 9 man bestond. Zo geschiedde dat de wedstrijd verzandde in  4 pelotons waarin een ieder streed voor een plek in zijn klassement.
Zo zat in het 1e peloton notabene een krasse knar van 62 Hans van Wijk, 3 man uit het klasse ment 50+ en maar 4 man uit het 40+ klassement.
Het 2e peloton bestond uit 6 man waarvan 3 man uit de 40+ en 3 man uit de 50+
Zo zie je dat de pelotons uit verschillende leeftijd klassen bestaan en dat niet altijd de jonge veteranen overheersen. 1e is dan wel een 40+ veteraan geworden in de naam van Raymond Jansen 2e werd Bauke Thijseling en 3e Tonnie van Tongeren.
Geen prolongatie van de titel voor ondergetekende, maar eerlijkheidshalve gebied toe te geven dat ik dat ook niet verwachtte.
De volgorde van binnenkomt in leeftijdscategorieën is als volgt.
Bij de 40+ is 1e Raymond Jansen, 2e Bauke Thijseling, en 3e Nico Wolf.
Bij de 50+ is 1e Tonnie van Tongeren, Andre vd Burg en 3e Niko de Graaf
Bij de 60+ is 1e Krasse knar Hans v Wijk, 2e Cor Groen en 3e Bauke Meijer.
Volgende wedstrijd is as donderdag met hemelvaarts dag met een kinderwedstrijd, om 12.00 uur
Start van de 1e wedstrijd voor CD rijders om 14.00 uur.
2e wedstrijd start om 15.00 uur  met de masters.