Slopende wedstrijd in Maassluis.

De 2e en laatste doordeweekse wedstrijd van het seizoen 2010. Op 19 augustus, een mooie zomeravond met een heerlijke zonnetje en deelnemers die al om 18.00 uur, en dus iets te vroeg aanwezig waren dan de organisatie verwachtte. Deelnemers die verkeersfiles hadden getrotseerd en het avondeten thuis hadden laten schieten om maar op tijd in Maassluis te zijn, daar houden wij nou als organisatie van!

Vanuit alle hoeken kwamen ook vandaag weer de deelnemers waarvan de C- en dames rijders(sters)  om 19.30 uur als 1e moesten starten en wel stipt op veel aandringen van Gé Wijnands als reden de dat masters in het donker zouden rijden en die zien toch al minder, laat staan als donker word????? Zo gezegd was de start stipt om 19.30 uur …….
Het peloton C-rijders en Dames, 27 in totaal, stonden een zware klus te wachten, iedere 2 ronde doken de 2 bukten weer op, afzien dus! De eerste 2 ronden werd het peloton op één lint getrokken door o.a. Martijn Jager en Jasper Jansen. Het was zaak van overleven. De strijd werd voornamelijk achterin getreden, zaak om erbij te blijven! In ronde 6 kwam Antwan Tolhoek met een voorsprong van 6 seconden alleen door. Remco de Mik probeerde het gat te dichten. Met een vliegende ronde van Jasper Jansen en Erwin Wartenhorst werd het gat 2 ronden later dicht gereden. Pas in ronde 14 werd het volgende wapenfeit genoteerd. Opnieuw Antwan Tolhoek, nu met Mats Stoltenborg en Martijn Jager. Ruim 14 seconden was het verschil met het peloton. In ronde 16 moest Stoltenborg afhaken, Jager en Tolhoek moesten uit gaan vechten wie er met de overwinning vandoor ging. Antwan Tolhoek liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was, met een slijtende demarrage schudde hij Jager in de laatste ronde af. Met ruime voorsprong won Tolhoek de wedstrijd in Maassluis. Martijn Jager werd 2e. De sprint van het peloton werd gewonnen door Erwin Wartenhorst. Lisanne Buurman won de wedstrijd bij de Dames 1 voor Lillian van Haastert (2e) en Eva van Rheenen (3e). Bij de D2 ging de overwinning naar Marianne Liefting, tweede werd Kimberly Haanemayer. Kevin Oud werd 1e bij de C2.

De masters ook weer stipt op tijd en gereed en wel om 20.15 uur, is er weer iemand die zonodig  8 nieuwe wielen moet vervangen want ze liepen vast en waarom??? tot na de 1e  ronde van 30 km in Hallum op 21 augustus wist ik het nog steeds niet.
Verder met Maassluis, iedereen moest eventjes wachten,  op ondergetekende, zodat speaker Ben Verduin er weer een prachtig verhaal omheen kon praten. Met de 8 geleende witte MPC wielen van start met in totaal 37 man en 36 bulten te nemen. Geen enkele valpartij is voorgekomen ondanks de snelheden van 37 km/hr. Na enkele bulten getrotseerd te hebben viel het peloton toch uit elkaar en bleven 21 man over die tot enkele ronden voor het einde grotendeels bij elkaar bleef en eigenlijk helemaal versplinterde in de laatste 3 ronden waar het tempo lekker werd opgevoerd en een ieder z’n plek ging zoeken om af te sprinten, met nog 1 laatste ronde te gaan en het tempo nog wat verder werd opgevoerd, was de oude gewonde maar ozo slimme Andre vd Burg bijna Jan Graus te slim af Jan Graus werd dan ook 1e ,  2e werd dus de gewonde Andre vd Burg en 3e was de al reeds gememoreerde rappe Paul vd Ven. Bj de masters 50 werd 2e Maarten Berrevoets en 3e jaja daar komt ie weer met het kwijl aan de sik na de finish Ruud v Staveren. Bij de masters 60 werd 1e, de over alles en iedereen uitkijkende Peter Valk, 2e Hans v Wijk en 3e Good old, Cor Groen.

De volgende wedstrijd is op 29 augustus aanstaande Den Haag.

Tot dan.