Winderig Alphen ad Rijn

voor uitslag klik hier

De wind was eigenlijk de enige spelbreker waar  de deelnemers om de 2e wedstrijd meetellend voor de Oomssport Skeelercup mee moeste afrekenen. Niet zo zeer omdat het hard waaide maar de wind stond dwars over het parcours. Het was, en werd, ook geen makkie in de Alphense polder langs de N11.
De openingswedstrijd werd gedicteerd door Gijs Boer, de Nijmegenaar ging er in ronde één al vandoor, bouwde een voorsprong van ruim 30 seconde op maar recapituleerde al na een 6 tal ronden. Na zich een poosje, in de 7 man tellende kopgroep, koest gehouden te hebben ging hij in het laatste kwart van de wedstrijd weer aan de haal. Joram Verkerk was de enige die in het spoor kon blijven. Nadat het complete deelnemersveld door Boer was gedubbeld parkeerde hij Verkerk in het peloton en ging alleen verder om enkele ronden later als winnaar over de meet te komen. Joram Verkerk werd tweede en Nick Roetman derde.
Liesbeth Milatz won bij de dames, Eva Riemersma-van Rheenen werd voor Brit Gunderson  tweede.
Job de Vast won bij de jeugdcategorie bij de jongens, Mariska van Zon won bij de meisjes.

Voor het tweede bedrijf van de middag werd plaats gemaakt voor een 43-tal masters, waaronder 4 vrouwen. Ook hier zorgde de wind dat het een zware koers werd.  Al na enkele ronden was het deelnemersveld helemaal uit elkaar gevallen. Op kop een groep van een man of 15, daarachter allemaal kleine groepjes die allemaal hun eigen strijd streden.
In de kopgroep was het 1 man die het wel een 20x geprobeerd heeft om weg te komen, Arnoud Mooibroek kwam steeds niet verder dan een seconde of 5 a 6 los van de kopgroep. Het resulteerde wel dat de kopgroep uitdunde tot 7 man.
In de finaleronde probeerde Niek Bravenboer de dans te ontspringen. De antisprinter plaatste na het luiden van de bel een demarrage. Het leek erop dat Bravenboer goed gegokt had maar 5 meter voor de finish ging bijna de hele kopgroep  Bravenboer nog voorbij. Jarno van Wingerden won de sprint nipt voor de man van de wedstrijd Arnoud Mooibroek. Wim Kwakkel werd derde.
Brenda Pauw won de wedstrijd bij de dames masters.

Zaterdag 13 mei 2017 de derde wedstrijd in Den Haag
14.00 uur C-rijders, Dames en Jeugd
15.00 uur Masters (heren en dames)
beide wedstrijden over 40 minuten en 3 ronden.