Winderige Grasplanten race

uitslagen klik hier  –  klassementen klik hier  –  foto’s klik hier

Een kar vol met grasplanten zijn van eigenaar gewisseld na de Grote Prijs Gras Plant. Er moest wel voor gestreden worden want het moto was: “geen strijd, geen grasplant”.

Op het zonnige maar winderige parcours van Westland Wil Vooruit is de derde wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2019 verreden. Een klein pontonnetje Dames en Heren senioren en junioren stond aan de start. He NK baan zal hiervan wel de oorzaak zijn. Het mocht de pret niet drukken, het werd een levendige wedstrijd.  Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 7 rijders, waaronder 2 dames ( Berit Gunderson en Liesbeth Miltaz). Ondanks een aantal pogingen om ook deze groep weer uit elkaar te laten vallen stranden in een mission impossible. Het draaide dus uit op een eindsprint. In deze eindsprint had Stephan van de Nieuwendijk alleen moeite om de junior Luca Colla voor te blijven. Job de Vast legde, op een dikke seconde achterstand, beslag op de derde plek.
Berit Gunderson werd op een vierde plek overall de eerste dame. Saline Verkerk werd eerste bij de dames junioren.

Het peloton masters was wel iets groter, voor deze mannen, en vrouwen, staat komend weekend een EK in Londen op het programma. Voor de één nog een laatste test voor de ander rust tot de grote wedstrijd die komen gaat.
Al in de 12e ronde gingen Wouter Walta en Jan Grauss aan de wandel, namen een serieuze voorsprong maar Parijs was nog ver. Toch groeide de voorsprong per ronde. Wim van Leest was de enige snuggere in het peloton die in de gaten had het een serieuze poging was. Het koste wel veel kracht maar van Leest sloot aan bij de koplopers, de voorsprong liep op tot bijna 1 minuut. Alleen Seppo Spaapen ondernam nog een poging die in schoonheid strandde. Het peloton had geaccepteerd dat een vierde plek het maximaal haalbare was.
De koplopers mochten op het laatste rechte, tegen de wind in, de podium plekken gaan verdelen. Zij aan zij gingen zij op de eindstreep af. Het was Jan Grauss en met enkele centimeters verschil won van Wouter Walta, het verschil met de nummers was ook niet meer dan een paar centimeter, Wim van Leest werd derde.
Arie Roozendaal werd eerste bij de masters 60 en Hellen Dekker was voor de derde keer op rij de beste bij de dames masters.