uitslag Alphen ad Rijn

uitslagen klik hier – klassementen klik hier  – foto’s klik hier

We wilden iets toevoegen aan onze wedstrijden. Behalve de Oomssport dollars is er nu voor een aantal wedstrijd ook een taart als prijs, iedere wedstrijd op een andere manier aan de man/vrouw gebracht. Vandaag werd er iedere ronde gesprint voor punten.

De rijd(st)er aan het einde van de wedstrijd krijgt van één van onze sponsors een taart mee naar huis. De volgende wedstrijd, in Honselersdijk, zijn er weer 2 beschikbaar. In ieder geval veranderen ze niet van eigenaar met een leidersprijs, hoe of wat, dat hoort u voor de wedstrijd.
De leidersprijs zorgde in de beide wedstrijden voor een boeiend wedstrijd verloop, voor ieder punt werd gestreden. De eerste wedstrijd, senioren en junioren Dames en Heren was het de overmoed van Jordy Martens, de eerste vier ronden pakte hij de volle 100% punten maar de van oorsprong zijnde sprinter kreeg het steeds moeilijker. Hierna sprokkelede hij nog 3 een punt bij elkaar, zijn totaal bleef steken op 7.  Het peloton brak en er bleven 3 man op kop over, Jos Dohle, Stephan van den Nieuwendijk en Luca Colla. Dit trio gingen niet alleen de podiumplekken verdelen, de taart werd niet verdeeld. Jos Dohle verzamelde in de overgebleven ronden voldoende punten om eigenaar te worde van de “Maaldrift” taart. De eindsprint werd gewonnen door Stephan van de Nieuwendijk, Jos Dohle werd 2e en Luca Colla 3e en eerste Junior.
Een halve ronde achter de kopgroep eindigde Berit Gunderson als eerste dame. Femke Mossinkhoff werd eerste bij de Dames Junioren.

Een peloton van 40 masters werd een kwartier na de finish de pad op gestuurd voor hun wedstrijd over 28 ronden.  Een lang gerekte groep bewoog met gangetje van ruim 30 km per uur enkele ronden over het parcours. Van lieverlee viel de grote groep een beetje aan uit elkaar. Een kopgroep van 18 rijders gingen strijden om de eer en om de punten voor de taart. Ontsnappen uit deze kopgroep stond bijna gelijk aan een zelfmoord poging, ze werden allemaal in de kiem gesmoord door een sterk rijdende John van Dijk en Gem Wender. Jan Grauss en Wim van Leest probeerde in de voorlaatste ronde te ontsnappen, zonder resultaat, ruim voor finishlijn werden zij ingerekend.  John van Dijk won de sprint en verzamelde voldoende punten om ook de “Maaldrift” taart mee naar huis. Jarno van Wingerden werd 2e en Wim Kwakkel werd op plek 3 de eerste 50-plusser.
Arie Roozendaal werd de eerste 60-plusser en Helen Dekker won bij de Dames masters.

Aanstaande donderdag de derde wedstrijd in Honselersdijk, of te wel, “De Grote Prijs Gras Plant” voor iedere deelnemer is er een grasplant beschikbaar.
14.00 uur Senioren en Junioren Dames+Heren*)
15.00 uur Masters Dames+Heren*)

*) op dit moment zijn er voor de eerste startgroep 11 inschrijvingen. Wij kijken het tot maandagavond even aan of er meer bijkomen. Wij zullen dan dinsdag een besluit nemen om het programma, houd de website dus in de gaten.