Winst voor Daan Spruit in Engewormer

Uitslagen klik hier  –  klassementen klik hier  –  foto’s klik hier

Ruim vier weken geleden alweer flikte hij, Daan Spruit, hetzelfde kunstje ook al een keer. In de finale snoeihard demarreren, niet omkijken en dan maar zien waar het schip strand. Toen leverde het hem de Nederlandse Marathontitel bij de Junioren A op.
Nu leverde het hem de overwinning in de 7e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup op. Wetende dat de achterblijvers naar elkaar zouden gaan en het gat niet voor een ander dicht willen rijden was de aanval perfect getimed, met nog twee ronden van 1250 meter te gaan liet Daan Spruit iedereen staan en soleerde naar de overwinning. Ruim drie tellen achter Daan Spruit eindigde Matthijs Janssen op plek twee en Matthieu Hollaar op plek drie.
Een prachtig rondje onder de rook van de Zaanse Schans, langs de snelweg A7, prachtig mooi asfalt een brug in het parcours, kortom alle ingrediënten voor een mooie pot skeeleren.  Snelheden dik boven de 40 kilometer per uur waren zo nu en dan tijdens de wedstrijd geen uitzondering. Juist omdat het zo hard ging was het bijna onmogelijk om uit de greep van het peloton te blijven Het zal Stefan Credit niet zijn geweest die het een aantal malen probeerde maar nooit verder kwam dan 10 tellen voorsprong. Het was steeds een mission impossible. Zo kon het gebeuren dat een groot peloton op een massasprint afstevende waren het niet dat, zoals eerder gemeld, Daan Spruit hier een stokje voor stak.

Zowel Spruit als Janssen en Hollaar zijn nog rijders in de jeugdcategorie. De eerste heren senior was Oliver Kersten op plek 4.
De eerste dames kwam als 9de over finish, Berit Gunderson. Tweede dame werd Eline Verhagen (12e overall) Eva Peters werd op ruime achterstand 3e in deze categorie.
Saline Verkerk won bij de dames jeugd.
Jarno van Wingerden werd op plek 6 de eerste Master 40. Wim Qualm op plek 16 eerste Master 50. De hele wedstrijd niet gezien maar Martin van Veen won bij de masters 60.