Winst voor Joerec Cijsouw

Joerec Cijsouw is de winnaar geworden van de 7e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2012. Hij was de snelste sprinter uit een kopgroep van 4 rijders. Voor het zover was moest er eerst  42 km strijd geleverd door 71 deelnemers in de diverse categorieën.  Vanzelf ging het niet maar Gijsouw was de strijdlustigste rijder van de dag, geen gestolen overwinning dus.

De uitslagen en de klassementen vind u in het topmenu onder “uitslagen”.
Een groot peloton van 71 mannen en vrouwen begonnen om ca 14.30 uur aan de klus om 42 kilometer af te leggen. Allemaal kregen zij de opdracht om 28 ronden van 1500 meter te voltooien. Onder ideale omstandigheden begon de wedstrijd en na enkele ronden pas echt op gang te komen. Onder leiding van Philip Steenkamp werd in de 6e ronde de snelste ronde geklokt. Dit koste veel deelnemers de aansluiting bij het peloton.  De 1e serieuze ontsnapping kwam in ronde 7 op naam van Frank Bisschop en Jarno van Wingerden. Verder dan 12 seconden kwamen de 2 vluchters niet. Edward Hagen en Joerec Cijsouw dichtte het gat naar de vluchters. Jarno van Wingerden kon aansluiten en Frank Bisschop liet terugvallen in het peloton. 3 ronden later werd ook deze ontsnapping teniet gedaan, het peloton was weer compleet. De volgende vluchtpoging kwam op naam van Erwin Wartenhorst en Kevin Oud. Ook nu hield deze niet lang stand. Inmiddels was de tweede helft van de wedstrijd al begonnen. In ronde 15 demarreerde Joerec Cijswouw op het moment dat er een korte maar hevige regenbui op het parcours viel.  Even werd het spiegelglad op de baan, dit koste een aantal deelnemers, die niet met de omstandigheden om konden gaan, de kop.  Toen het asfalt alweer aan het opdrogen was waren er ineens drie koplopers, Johan Bakker, Lucas Bisschop en Jarno van Wingerden wisten een voorsprong op te bouwen van een kleine 25 seconden.  Nog acht ronden te gaan en de voorsprong van de koplopers begon te slinken naar 12 seconden. Oerec Cijscouw zag zijn kans schoon en sprong alleen naar de kopgroep.  Een welkome aanvulling voor het leidende trio. Nog 4 ronden voor de boeg en het gat met het peloton werd weer groter. De kopgroep kreeg de bel met een halve minuut voorsprong op Erwin Wartenhorst die op zijn beurt weer 6 seconden voorlag op het peloton. In de eindsprint liet Joerec Cijsouw er geen gras over groeien. Bakker en Bisschop konden de laatste jump van Cijsouw niet beantwoorden en werden naar plek 3 en 4 doorverwezen. Van Wingderen kon alleen in het spoor van Gijsouw blijven en een tweede plaats was het hoogst haalbare. Erwin Wartenhorst wist het sprintende nog net voor te blijven en werd de eerste master 40. 2e Ma40, Micha Vendel en 3e Ma40, Wim van Leest).
Dames 1: 1e Karen Teuling; 2e Liesbeth Milatz; 3e Miranda van Loo
Dames 2: 1e Bionda Heeringa; 2e Ddaisy Goedhardt; 3e Helen Dekker
C1: 1e Jasper van der Werf; 2e Jamal Hakim; 3e René Kaptijn
Ma50: 1e Cor Varenkamp; 2e Jean Luc Ostyn; 3e Nicodorus Wolf
Ma60: 1e Hans van Wijk; 2e Ad de Kort; 3e Kees van Schie

Na 1 uur en 42 finishte Kees Schouten als laatste deelnemer die de volledige 42 km volbracht.

morgen weer een wedstrijd, in Hoogkarspel.