Rood Wit Blauw geeft Crispijn Ariëns vleugels

Leimuiden – Crispijn Ariëns heeft het skeelerspektakel 2011 in Leimuiden op zijn naam geschreven. De kersverse nationaal kampioen reed op het 725 meter lange rondje in Leimuiden een ijzersterke wedstrijd. Na 40 minuten en 3 ronden was de voorsprong op de nummer 2, Mark Horsten, 24 seconden. Joshua Lose werd 3e.
Australische Brooke Lochland troefde in de gecombineerde C D wedstrijd al haar mannelijke kompanen af. Robin Snoek (2e) en Johan Hendriks (3e) hadden in de eindsprint het nakijken.

Onder een stralende zon kreeg het in grote getale opgekomen publiek een prachtige wedstrijd voorgeschoteld. Kevin Floris nam in de eerste ronde ook de eerste ontsnapping voor zijn rekening. De rijder uit Wormer kreeg maar een paar tellen en na een tweetal ronden maakte de Havobo-trein een einde aan de illusie van Floris. Even kwam er rust in het peloton, bij het ingaan van ronde 5 ging de vlam in de pan. Twee premies voor de snelste rondetijd in ronde 5 zette het peloton op een lang lint. Jake Kerr incasseerde de premie met een rondetijd van 59.068 seconden (44,2 km/u). In de volgende ronde plaatste Crispijn Ariëns zijn eerst aanval. Mark Horsten probeerde aan te sluiten maar het moordende tempo van Ariëns was te hoog. Simons Schouten en Sjaak Schipper hadden 2 ronden nodig om het gat te dichten een ronde later sloot ook het peloton aan.
Ronde na ronde kwam Crispijn Ariëns als eerste over start/finish. In ronde 12 ging Ariëns opnieuw in de aanval, deze poging werd door de Havobo-ploeg om zeep geholpen. 10 ronden later was het wederom Ariëns die gas gaf, Joshua Lose en Mark Horsten volgde, zij konden slechts 2 ronden in het spoor van Ariëns blijven. De nationaal kampioen was ontketend. Iedere omloop zag de man uit Wolvega zijn voorsprong oplopen. Na een solo van 16 ronden kreeg Crispijn Ariëns de verlossende bel voor de laatste ronde en na 45 minuten koers gingen de knuisten omhoog, deze zit in de knip!
op 24 seconden achterstand sprintte Mark Horsten naar het zilver, het brons was voor Joshua Lose.

Eerder op avond mochten de C rijders hun krachten meten met de Dames, en ook niet de minste dames. Manon Kamminga (de nieuwe nationale kampioene), Mariska Huisman, Hilde Goovaerts, Brooke Lochland, allemaal dames van wereldklasse zorgde dat de mannen geen makkelijke avond kregen. Man van de wedstrijd werd Johan Hendriks. Nadat de rook van de eerste demarrages waren opgelost ging hij in ronde 9 alleen op avontuur. In ronde 18 was het niemand minder dan Manon Kamminga die een einde aan de aanvalsdrift van Hendriks maakte. Brooke Lochland en Yvonne Spigt namen de volgende vluchtpoging voor hun rekening, in eerste instantie een seconde of 10, meer werd het niet. Uit het peloton wist Johan Hendriks de oversteek naar de ‘leading lady’s’ te maken. Het peloton gaf zich nog niet over. Met name de dames van Cado Motus team stelde alles in het werk om gat naar de koplopers te controleren. Zij konden niet verhinderen dat Robin Snoek de enige was die  het gat naar de kopgroep wist te overbruggen. Na bijna 40 minuten koers kregen de 4 koplopers m/v de bel voor de laatste ronde. Lochland en Snoek hadden de meeste reserves over, zij aan zij kwamen zij op de eindstreep af.  Met een skeelerlengte ging de overwinning naar Brooke Lochland. Hendriks werd 3 e en Yvonne Spigt 4 e. De sprint van het peloton werd gewonnen door Bianca Roosenboom.

Om in Leimuiden te komen is men bijna verplicht om de A4 te nemen. Het gedeelte van deze A4 waar de afslag naar Leimuiden is staat in de top 10 als het om files gaat.  Dit is al jaren het geval en al jaren komen op het laatste moment gestreste masters, hun veters nog strikkend aan de start. Ze hadden echt geluk dat het jeugdprogramma iets was uitgelopen. De adrenaline zou goed van pas komen want om kans op de overwinning te maken moest met Raymond Jansen worden afgerekend worden. Al in de 4 e ronde knalde de Delftenaar ervan tussen. Even leek het erop dat het peloton terug zou komen maar Jansen stelde orde op zaken door er een tandje bij te steken, De laatste ronden ging Jansen iedereen persoonlijk bedanken voor de aanmoedigingen en hield op de eindstreep ook nog eens ruim 4 seconden over op Bauke Thijsseling en René van der Meulen.