afzien in Leiderdorp

Alleen het windje was een beetje frisjes verder waren de omstandigheden prima te noemen. De skeelerbaan in Leiderdorp, daar moest het gaan gebeuren. Een dubbele koers, eerst 40 ronden puntenkoers en ook nog eens een marathon over 40 ronden. Tussendoor een minuut of 40 rust. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Cas van Trierum wist er in CD/Jb/Kad het beste mee om te gaan hij won zowel de puntenkoers als de marathon. Beide keren zat Kevin Oud in zijn kielzog. De strijd om de derde plek ging tussen Daan de Jong en Brian Goldman, die viel uit in het voordeel van Daan de Jong. Bij de C2 wonnen Mees Schrander en René Kaptijn beide 1 onderdeel. De dagzege ging naar Mees Schrander, hij won het laatste onderdeel, de marathon.

uitslagen: klik HIER   foto’s: klik HIER

klassementen via Mylaps klik HIER  Uitslagen via mylaps klik HIER

Nadia Meijer won de wedstrijd in de dames 1 klasse. Zij bleef Karen Teuling (2e) en Laura den Otter (3e) voor in beide onderdelen voor. Hellen Dekker was de beste in de dames 2 klasse.
Teun Schouten was de uitblinker in de gecombineerde Jun B / Kadetten klasse. Hij bleef Roel Boek en Thomas de Mooij ruim voor in de puntenkoers en de marathon.

Bij de masters werd, in de puntenkoers, een vroege ontsnapping beloond. De groep bleef uit de greep van het peloton, het 6-tal haalde alle punten en lieten slechts de kruimels over voor de rest van het peloton. Erwin Wartenhorst (Ma40) kwam als eerste over de finish in deze puntenkoers echter Wim van Leest (Ma40) sprokkelde onderweg net een paar punten meer dan Wartenhorst die genoegen moest nemen met plek 2. Theo Selman (Ma50) werd derde. Bauke Meijer werd in deze puntenkoers de eerste Ma60-er.
De marathon bij de masters werd een levendige wedstrijd, sommigen hadden hun kruid al verschoten in de puntenkoers en beperkte zich tot volgen. Veel kleine ontsnappingen mochten niet baten totdat in de finale Wim van Leest en Erwin Wartenhorst wisten te ontsnappen. In de laatste bocht ging van Leest erop en er over. Wartenhorst had hierop geen  antwoord en moest voor de 2e keer genoegen nemen met de 2e plek. Arie Rozendaal (Ma50) won de sprint van het peloton. Kees Missaar werd de eerste 60+-er in dit gezelschap.

De volgende wedstrijd is op 9 mei as in Honselersdijk, wij hopen op een grote opkomst, tot dan!