Bas Noorloos soleert naar overwinning

uitslag klik hier – klassementen klik hier – foto’s klik hier
meer foto’s klik hier (Bert Kool)

Bas Noorloos was ‘by far the best’ in de vijfde wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2019. Het ging allemaal niet vanzelf voor de 27 jarige Brabander uit Poederoijen. Er waren meerdere pogingen voor nodig om uit de greep van het peloton te komen. Uiteindelijk lukte het hem. In ronde 19 ontsnapte hij met Jarno van Wingerden, kreeg 19 tellen voorsprong. Twee ronde later moest van Wingerden afhaken en Noorloos kwam er alleen voor te staan. Het hinderde hem niet, iedere ronde groeide zijn voorsprong op het peloton. Na 28 ronden koers kreeg Noorloos de bel voor de laatste ronde. De voorsprong was inmiddels al opgelopen tot anderhalve minuut. Ronde 29 werd dus een ereronde voor Noorloos.

Op gepaste afstand sprintte Matthieu Hollaar, heren juinoren, naar het zilver, hij versloeg Stephan van den Nieuwendijk met een minimaal verschil van 0,06 seconden.

Enkele dames konden goed meedoen in peloton. Berit Gunderson hield het, het langst vol en was de enige vrouw die in dezelfde ronde finishte als de winnaar.  Pien Smit, dames junior, liep één ronde averij op maar mocht wel de bloemen voor eerste Dames Junior in ontvangst nemen.

Jarno van Wingerden werd eerste bij de Master 40, hij eindigde overall op plek 5. Wim van Leest won bij de Masters 60 (9) en Niek Bravenboer deed het in de categorie Masters 60 (19).