Brian van Vliet wint Rotterdam

voor de uitslag klik hiervoor klassementen klik hier

Net aan 16 jaar is Brian van Vliet uit Heinenoord, een dorpje onder de rook van Rotterdam. Al een jaar of 3 is het een trouwe deelnemer aan de Oomssport Skeelercup. Toen eigenlijk nog net iets te jong maar dankzij het aandringen van moeder Els van Vliet werd voor zoon Brian artikel vijf toegepast. De keuze om dit te doen blijkt de goede te zijn geweest. Ieder jaar weet Brian van Vliet zich te verbeteren. Dit seizoen strijd hij iedere wedstrijd mee om de ereprijzen in de overall uitslag. De nu nog kadet zal volgend seizoen uiteraard furore gaan maken als B junior in de landelijke beloften competitie. Zover is het echter nog niet, er staan nog 6 Oomssport Skeekercup wedstrijden op het program dit seizoen.

Maar liefst 75 deelnemers (mannen en vrouwen bij elkaar) stonden aan de start voor de zware opgave om 28 ronden van 1550 meter af te leggen. Het weer was prima, droog, ca 15 graden en een lichte wind dwars op de baan. Dit laatste maakte de koers toch nog behoorlijk zwaar. De mannen moesten de spreekwoordelijk “ballen uit de broek” en de vrouwen uit “de blouse” rijden om een goed resultaat neer te zetten. De grote groep van 75 deelnemers ging behoedzaam van start maar toen na een 3 tal ronden iedereen hun plekkie in het peloton had gevonden ging de gashendel voor het eerst pas echt open. Twee groepen van ruim 30 rijd(st)ers en daarachter een paar kleine clubjes die met de Olympische gedachten aan de start verschenen. Het verschil tussen het eerste en het tweede peloton was niet al te groot. Een enkele waagde de overtocht, degene die hier niet in slaagde moesten het, figuurlijk, met de dood bekopen.
In ronde11 kwam er weer tekening in de strijd. Een ontsnapping van Kevin Oud en Frank Bisschop zette het spel op de wagen. Vincent Riemersma counterde de aanval nog. Vanaf toen was het gedaan met de liefde in het peloton. Iedereen met nog wat goesting in de benen probeerde in deze fase van de strijd weg te komen.  Halfkoers nemen Brian van Vliet, Martijn Storm, Robert Meekelenkamp en Frank Bisschop 8 seconden voorsprong. De oudste van stel, Martijn Storm, liet het feest aan zich voorbij gaan en liet zich terugvallen in het peloton.  Het peloton had het nakijken, de voorsprong groeide met de ronde. Vincent Riemersma waagde nog een poging maar vond in deze poging zijn Waterloo. De voorsprong werd meer dan een minuut. Het uitgebluste peloton had niet de intentie om dit verschil met vereende krachten dicht te rijden. De koplopers konden zich op gaan maken voor een eindsprint. Na 1 uur en 10 minuten werd de bel voor de laatste ronde geluid, er was voldoende voorsprong om de ruggen even te rechten, elkaar recht in de ogen aan te kijken, een plaagstootje uit te delen. Eén ding was zeker, ze zaten alle drie kapot! Brian van Vliet was zo slim even te wachten totdat de eerste de sprint aanging, vanuit het kielzog van Robert Meekelenkamp kwam hij als eerste over de meet. Frank Bisschop werd derde. Op de vierde plaats eindigde Daan de Jong die in zijn eentje het peloton nog 14 seconden voor wist te blijven.
Op de 19e plek werd Dominique Lommers als eerste dame. Anderhalve minuut achter Dominique Lommers werden Esther Stierman en Eline Verhagen 2e en 3e bij de dames.
Onder de 75 deelnemers strijden 31 mannen, in drie categorieën, die de gezegende leeftijd van 40 jaar hebben overschreden. Voor deze mannen is uiterste houdbaarheidsdatum nog lang niet bereikt. Op plek 8 werd Wim van Leest de eerste master 50, op plek 12 werd Bert Robbemond de beste bij de 40+ers, twee plaatsen achter Robbemond werd Cor Varenkamp de beste 60+er.
Brian van Vliet won bij de jeugd jongens. Bij de meisjes ging Britt Qualm met de overwinning aan de haal.

zaterdag 20 juni de volgende wedstrijd in Den Haag.

Afdeling (bijna) lege batterijen:
50           Nico van Bergeijk
125         Nico van der Meer
22           Kees Schouten
168         Rob van der Genugten
20           Frank Bisschop
33           Jan Graus
79           Klaas Brandwijk
64           Johan Bakker
254         Cor Varenkamp
143         Jan Paauwe
189         Arie Roozendaal
135         Walter Varenkamp
79           Martijn Storm
66           Esther Stierman
83           Vincent Riemersma
30           Maarten Berrevoets
Nu werken deze transponders nog wel, het systeem geeft aan dat de batterij bijna leeg is. Hoe lang het duurt dat deze zo ver leeg is dat de transponder niet meer werkt kunnen wij niet voorspellen. Het is echter wel uw verantwoording om met een goed werkende transponder aan de wedstrijden deel te nemen. Neem daarom op tijd actie om problemen met de uitslagverwerking te voorkomen.