Een lekker potje skeeleren

Dit zal voor de meeste deelnemers wel de reden zijn geweest om naar Honselersdijk te komen voor alweer de derde wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 213. Het weer was mooi, de opkomst nog mooier. 78 deelnemers aan de start is voor de organisatie een mooi resultaat. Als eerste gingen er 43 C-rijders, Dames, Junioren en Kadetten van start. Het werd een levendige wedstrijd waar het tempo zo nu en dan erg hoog lag. De heren en dames laste ook met regelmatig pauzes in om op adem te komen. Op deze momenten was er steeds weer één van de rijders die op avontuur wilde gaan. De pogingen mislukte telkenmale, niemand raakte uit de greep van het overgebleven peloton.
Een massasprint was onvermijdelijk. Dick Hoogstrate, de man uit Yrseke, was Louis Hollaar en Cas van Trierum te snel af in deze eindsprint. Laura den Otter was op plek 20 overall de beste dame 1 zij  bleef Liesbeth Milatz en Karen Teuling een paar plekken voor.
Lisette de Jong was bij de dames 2 de beste.

uitslagen klik hier   klassementen klik hier     foto’s: klik hier

De resterende deelnemers, 35 stuks om precies te zijn, waren gerechtigd om bij de Masters te starten. Een pittige koers over 40 minuten en 3 ronden met steeds maar weer die bult die beklommen moest worden. Er werd achterin het peloton soms meer strijd geleverd dan voorin. Het peloton bleef lang bij elkaar. Voor velen is het dan proberen om er zolang mogelijk bij te blijven. De teleurstelling was van de gezichten af te lezen van de rijders die toch moesten afhaken. De mannen die het maar nipt bij konden houden voelde zich een beetje winnaar vandaag. Aan de voorkant van het peloton werden wel degelijk poging ondernomen om weg te komen. Niek Bravenboer, Adriaan van Damme, Jean-Luc Ostyn waren met regelmaat in de aanval. Twee ronden voor de finish ontsnapte Niek Bravenboer en Erwin Wartenhorst uit het peloton, een gaatje van 20 a 30 meter werd het, meer niet. Achter dit tweetal probeerde Wim Qualm en Cor Varenkamp de sprong naar de leiders te maken. De laatste klim was een klim te ver voor Niek Bravenboer toen Erwin Wartenhorst nog éénmaal aanzette. Hij schudde Bravenboer van zich af, deze werd vervolgens nog voorbij gereden door Qualm en Varenkamp. Wartenhorst werd niet meer terug gehaald. De strijd tussen Qualm en Varenkamp eindigde onbeslist. Het verschil was niet waarneembaar, de transponderuitslag was in het voor deel van Qualm. Cor Varenkamp was in elk geval de beste 50-plusser. Kees Missaar was de beste 60-plusser.

2e pinksterdag is het vervolg in Den Haag, tot dan!