Solo overwinningen in Purmerend

Purmerend – Het skeelerseizoen 2011 zit er voor de regio West op. Afgelopen zondag kon onder goede omstandigheden de finale wedstrijd in Purmerend  afgewikkeld worden.  Erwin Wartenhorst (C1), René Kaptijn (C2), Lillian van Haaster (D1), Linda Bouwens (D2), Edward Hagen (Ma40), André van der Burg (Ma50) en Hans van Wijk (Ma60) kunnen met een goed gevoel de skeelers opbergen, zij allen sloten het seizoen af met een overwinning op het lastige stratenparcours in Purmerend.

Er is geen twijfel over mogelijk, Erwin Wartenhorst is de enige die aanspraak op de titel bij de C1 rijders in de Oomssport Skeelercup mag maken. Viermaal ging hij met een dagzege terug naar het Noord Hollandse Abbenbroek. De vijfde overwinning voegde hij afgelopen zondag enpassant toe aan zijn palmares.  Ook in Purmerend wist hij met een indrukwekkende solo de concurrentie ruim een minuut achter zich te houden.  Remco de Mik was de enige die tijdens de gehele competitie in het spoor van Wartenhorst kon blijven, de Mik grossierde in tweede en derde plekken en zag de kloof met Wartenhorst pas de laatste 2 wedstrijden groter worden. Kevin Oud eindigde op achterstand als derde in de eindklassering.
In de C2 klasse was het hoogste treedje gereserveerd voor Joost Kortleve. Zes keer kwam hij meedoen, vijf keer won hij en één keer ging hij hard onderuit.  De tweede plek ging wel naar een bijzonder persoon, Jamal Hakim. Een aantal jaren terug kwam deze Iranees in Nederland en om in te burgeren besloot hij een typisch Hollandse sport te gaan beoefenen, uitaard werd dit schaatsen en sinds enkele jaren ook skeeleren. De tweede plaats in het eindklassement is een mooie beloning waarmee hij toch wel een definitieve verblijfsvergunning heeft afgedwongen in het skeelerpeloton. René Kaptijn werd derde.
Karen Teuling sprokkelde lopende het hele seizoen een heleboel punten bij elkaar, genoeg voor een eerste plek.  Ze wist goed stand te houden tussen de C1 en C2 wedstrijden dus haar eindoverwinning is dan ook meer dan verdiend. Eva Riemersma-van Rheenen eindigde op de 2e plek. Slechts vijf wedstrijden verscheen zij aan de start. Haalde in deze 5 wedstrijden voldoende punten om Marianne Liefting voor te blijven.
Bij de dames 2 zijn een drietal dames vanaf het begin aan in een onderlinge strijd om de podiumplekken verwikkeld. Het was met grote regelmaat stuivertje wisselen.  Helen Dekker was de regelmatigste en mocht op de hoogste trede van het podium gaan staan. Anneke Voogt werd tweede. Met vijf dagzege’s op haar naam eindigde Linda Bouwens op plek 3. De andere wedstrijden deed zij niet mee of haalde geen punten.

Masters
Vandaag  alweer de laatste wedstrijd van het skeelerseizoen vwb de “Oomssportcup” Dit was wel de vroegste uit de cyclus van 11, 6.30 uur je bed uit om 9.55 uur te kunnen starten in Purmerend over een zeer gevarieerd parcours, smal, krappe en strakke bochten, door de regen glad geworden asfalt, klinkers in visgraat model en niet te vergeten razendsnel en glad asfalt. Om 9.55 uur de start van een 52 koppig peloton  met daarin masters en onze toekomstige tegenstanders te weten jongens- en meisjes kadetten. Een lekker groot peloton wat altijd leuk is voor het publiek maar ook voor de rijders en eerlijk toegegeven, deze kadetten staan hun mannetje, want rijden kunnen ze absoluut en worden in de komende jaren fysiek alleen maar sterker. Want vanaf de start om 9.55 uur gaan de jongens cadetten als 1e weg met 20 seconden  daarachter de kadettenmeisjes en nog eens 20 seconden later gaan de masters weg. De kadetten meisjes werden in de 3e ronde als 1e ingelopen door de masters en pas in de 5e ronde werden de kadetten jongens ingelopen, maar gaven kranig verzet door midden in de wedstrijd het peloton weer in te halen, in alle consternatie van inhalen was Edward Hagen, net als vorige week in Uitgeest alleen op reis gegaan en reed inmiddels 30 seconden voor het peloton uit en die voorsprong bouwde hij alleen maar verder uit in het verloop van de wedstrijd, John van Dijk een andere zeer goede rijder uit de omgeving van Purmerend  had er zeker zin in vandaag want hij bleef maar sleuren en bikkelen zodat vele rijders uit het peloton moesten afhaken en datzelfde peloton met nog 7 ronden te gaan nog uit 8 man bestond. Met nog 3 ronden te gaan was het Nico Wolf die probeerde te ontsnappen uit het peloton en 100 mtr voorsprong kreeg maar dat moest bekopen in de laatste 2 ronden, hij werd laatste uit het 8 koppige peloton, Edward Hagen was toen al 47 sec. binnen en werd daarmee 1e, John van Dijk die 2e werd en al veel werk had gedaan moest in de finishstraat in de sprint afrekenen met Paul vd Ven die 3e werd. De eindklassementen voor de nr’s 1,2 en 3 waren vorige week al min of meer beslecht, zodat het vandaag om de eer en dagprijzen ging. Andre van der Burg die ook vandaag die ook vandaag als enige 50+ in het 8 koppige peloton zat werd 1e, 2e werd de dit seizoen opvallend goed rijdende Jan Heuver en 3e werd good old en al jaren meerijdende Maarten Berrevoets. Hans van Wijk die in de 60+ masters rijd had vandaag op nieuwe wielen van zijn gewonnen Oomssportcup bonnen willen rijden maar hij is een klein beetje genept, ipv 110 mm wielen zaten 100 mm wielen in de verpakking, tja dan maar weer op oude versleten wielen en dat was vandaag geen probleem hij werd toch 1e, 2e werd de dit seizoen altijd aanwezige en hardwerkende Bauke Meijer, 3e werd het sigaar rokende wonder op wielen Keessie van Schie.

Rest ons als organisatie RTC West, iedere rijder te bedanken voor de moeite om uit alle delen van Nederland en Belgie af te reizen en deel te nemen aan de Oomssportcup competitie.

Natuurlijk horen daar zeker de sponsors en de vele vrijwilligers bij, omdat ook zij mede verantwoordelijk zijn voor het slagen de Oomssportcup competitie.
Uitslagen: http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=713421
Klassementen: http://www.mylaps.com/championship/index.jsp?id=95394
Foto’s:  http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157627520492383/