Erwin Wartenhorst, een klasse apart.

Lange ontsnappingen zijn de specialiteit van Erwin Wartenhorst. Lukken doet het niet vaak maar die spaarzame keren dat het lukt zijn het overwinningen om in te lijsten. Het bochtige en glooiende parcours in Den Haag ligt de Noord Hollander goed. Vaak probeert hij het, maar bijna net zo vaak mislukt de aanvalspoging. Nu hadden de medestrijders van Wartenhorst geen antwoord op zijn aanvalsdrift.

Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 8 rijders.  Remco de Mik en Joost Kortleve wisten het langst in het spoor van Erwin Wartenhorst te blijven.  In de 18e (van de 30) ronde plaatste Wartenhorst zijn beslissende versnelling. De Mik en Kortleve hadden het nakijken.   De voorsprong groeide per ronde zo’n 7 à 8 seconden.  Met ruim 40 seconden voorsprong en nog één ronde te gaan kon het feest voor Wartenhorst al beginnen, het werd een echte ere ronde.  Onder een luid applaus van de toeschouwers kwam, na ruim 58 minuten koers met 2 handen in de lucht over de eindstreep. Remco de Mik werd tweede, Joost Kortleve derde.

Ook bij de dames werd er gestreden voor de punten. 9 dames in de D2 klasse stonden aan de start. Na enkele ronden koers worden er 2 pelotonnetjes met dames gevormd. In het eerste groepje was het vooral Linda Bouwens die er de gang in hield. Eline van der Pol, Anneke Voogt, Bionda Heeringa en Hellen Dekker moesten diep gaan om de aansluiting in het groepje te behouden. De dames verzaakte niet en dwongen Bouwens ertoe om in de laatste twee ronden pas het verschil te maken. Met 5 seconden voorsprong versloeg zij Anneke Voogt. Eline van der Pol werd 3e.

Donderdag 2 juni aanstaande (Hemelvaartsdag) is de volgende mogelijkheid tot revanche.