Frans van Winden op herhaling

Een mooi koppeltje van  66 skeeleraars stonden in Rijswijk aan de start voor de 5e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2012.  Perfecte omstandigheden zorgde ervoor dat ook alle deelnemers er zin in hadden. Met de wedstrijd van twee dagen eerder in Honselersdijk nog vers in het geheugen verwachte men een waar slagveld.   Alhoewel de wedstrijd eindigde in een massasprint verliep dit niet bepaald in een gestrekte draf. Frans Winden won weliswaar de wedstrijd maar de, nog regerend, Nederlands kampioen bij de masters moest meerdere malen diep in de beugel om de boel weer bij elkaar te krijgen.

foto’s onder het kopje “fotoalbums” of via onderstaande link:
http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157629801874810/

Het verwachte slagveld bleef ondanks het hoge aanvangstempo de eerste 3 ronden uit.  Pas in de 9e ronde kon het eerste serieuze wapenfeit genotuleerd worden. De snotneus onder de 50+ers, Nico Wolf en C1 rijders Brian Goldman wisten samen een kleine voorsprong op te bouwen. In ronde 12  werd het duo Wolf / Goldman teruggegrepen.  Half koers was het peloton nog  40 m/v groot.  Van voren wilde men de koers hard maken, achteraan was een kwestie van overleven. Het leek er niet op dat er nog een serieuze poging zou gaan komen.  Toch ondernam Olderbroeker Tonnie van Tongeren nog een poging, 3 tellen voorsprong nam hij. Meer werd hem niet gegund. In de 21e ronde probeerde André van Espen het, in één ronde tijd nam hij ruim 15 seconde voorsprong.  Ook van Espen was niet opgewassen tegen het grote peloton en capituleerde in de 24e ronde. Nog 4 ronden voor de boeg en een massasprint was aanstaande.  De bel voor de laatste klonk en het werd al een wedstrijd apart om een goede uitgaanspositie in het peloton te verwerven. Voor Frans van Winden maakt het niet uit. De laatste halve ronde gaf hij zoveel gas dat bij het oprijden van het laatste rechte eind de strijd al in zijn voordeel werd beslecht. Vijf meter voor de meet kon van Winden de handen al in de lucht steken. Diezelfde vijf meter had Jarno Wingerden (C1) nog nodig om de jonge Ricco van Damme (jeugd) van het lijf te houden.  Vaders (Ardiaan) van Damme werd achter zoon Ricco en Remco de Mik (2eC1) 5e overall en 2e bij de ma40+er. Op de 12e plek overall werd Nico Wolf de eerste 50+er in het gezelschap. Op de 17e plek overall werd Herman Pouwels  kampioen bij de 60+ers.
Klassementsleider bij de 60+ers, Hans van Wijk kon niet in de uitslag worden opgenomen, hij vergat zijn transponder om te doen! Dom, dom!

Nu even een paar weken rust in West. 16 juni is de volgende wedstrijd in Zwanenburg.