Bevrijdende overwinning voor Olaf Kleyweg 

Olaf Kleyweg heeft op imponerende wijze de 3e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2012 op zijn naam geschreven. De 18 jarige inwoner van Oud Beijerland ontsnapte in de finale uit het peloton. De concurrentie was niet bij machte de ontketende Kleyweg terug te halen. Vanaf ronde één was het een onrustige wedstrijd. De mix van jong en oud door elkaar zijn de rijders niet meer gewend. Er was voor gekozen om alle categorieën gelijk te laten starten. Reden, minder inschrijvingen door meerdere wedstrijden op dezelfde datum.

Uitslagen en klassementen zijn terug te vinden onder “uitslagen” in het topmenu hierboven.
foto’s: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157629972088765/  of via “fotoalbums” in het topmenu hierboven.

Toch schreven er nog 52 mannen en vrouwen zich in voor een skeelerwedstrijd onder bijna winterse omstandigheden. Het was weliswaar droog maar de temperatuur kwam niet boven de 10- graden.
Vanaf het startschot vlogen de jonkies erin. De oudjes hadden het er maar moeilijk mee en deden hun uiterste best om er niet afgereden te worden.  In 2 ronden lag het hele deelnemersveld in 3 groepen uit elkaar.  Het eerste peloton was nog wel de grootste groep. Gaandeweg dunde dit peloton uit, het tempo was moordend. Iedere poging om voor dit peloton uit te blijven duurden nooit langer dan 1 of 2 ronden. Half koers wisten Joost Kortleve en Kevin Oud gebroederlijk 10 seconden voorsprong te nemen. De macht van het peloton was voor het duo te groot met als resultaat: recapitulatie.
Eindelijk viel dan in de 26e ronde de definitieve beslissing. Olaf Kleyweg (C1) demarreert, neemt 1 a 2 seconden voorsprong. De vijanden zitten met het zuur in de benen. Het rondje, van iets meer dan 1 km,  rond de Haagse ijsbaan de Uithof is slopend, geen meter vlak . Het deerde Olaf Kleyweg niet, het gaf hem zelfs vleugels en in het zicht van de haven zag hij zijn voorsprong alleen maar groter worden. Bij het ingaan van de 30e en laatste ronde was het 17 seconden. Deze voorsprong was voldoende om te finishen met een klein vreugde dansje.
Kevin Oud (2e C1)won de sprint van het peloton. Joost Kortleve (3e C1) werd 3e.
Eva Riemersma-van Rheenen was verreweg de beste dame (D1) in het veld, zij finishte, overall, op de 7e plaats. Hellen Dekker won bij de Dames2.
Jasper van der Werf werd de eerste in categorie C2.
De masters hadden het zwaar vandaag.  9 van de 22 masters finishte in dezelfde ronde als winnaar Olaf Kleyweg. Erwin Wartenhorst was de best bij de Ma40+ers. Nico Wolf liet alle andere Ma50+ers achter zich en datzelfde deed Hans Van Wijk bij de 60+ers.

De volgende wedstrijd is op donderdag 17 mei in Honselersdijk. Dan gaan we de jonkies weer van de oudjes scheiden.