Meesterlijke overwinning voor Frans van Winden

Honselersdijk – Frans van Winden had als teelt adviseurs in de komkommers een bewogen week achter de rug. Eigenlijk stond zijn hoofd er niet naar om op donderdag deel te gaan nemen aan de Oomssport Skeelercup wedstrijd in Honselersdijk. Op advies van zijn vrouw kwam hij toch en achteraf was van Winden niet alleen blij met de overwinning maar was ook blij dat hij de malaise in de komkommer handel even kon vergeten. Evenals  in de CD wedstrijd gaven 3 rijders kleur aan de wedstrijd. Klik op lees meer voor het volledige verslag van Nico (hik) Wolf.

Start na de c-rijders om 15.00 uur 3 extra daginschrijvingen van M40 masters die de snelheid van wielen onder de voeten wilden ondergaan. Deze 3 hadden wel toertochten en trainginkjes achter de rug maar in een groot peloton, nee, dat hadden zij nog nooit ondervonden, zij waren natuurlijk zeer positief, ook na de wedstrijd, ondanks dat de resultaten niet goed waren en zij tot de conclusie kwamen dat het toch wel erg hard ging.
De start was dan om klokslag 15.00 uur voor een 38 koppig peloton, wederom een goede opkomst.
Binnen 1 ronde waren er al ontsnappingen, lekker is dat als je denkt rustig op gang te kunnen komen, Frans van Winden, hij weer natuurlijk die als 1e ontsnapte  met in zijn kielzog Nico Wolf  die al na 2 ronden met de tong op zijn tenen reed, sloot Raymond Jansen en Micha Vendel zich daarbij aan, Nico Wolf had reeds in 7 ronden zijn kruit verschoten en werd ingerekend door het peloton.
De andere 3 koplopers hadden  zoveel kruit dat zij als een kogel bij het peloton wegreden, het achtervolgend peloton van inmiddels 15 man bleek bij lange na niet bij machte om de 3 bij te halen.
Iedere ontsnappingspoging  van het peloton daarentegen waren allen vruchteloos iedereen die wegreed werd in zijn kraag gevat en terug verwezen, dit tot grote irritatie en boosheid van Niek Bravenboer die dat allemaal niet eerlijk en zeker niet leuk vond (volgende keer nog harder rijden Niek).Tijdens het verloop van de wedstrijd van de wedstrijd  werden verschillende achterblijvers  opgeveegd en opgenomen in het peloton , het peloton mocht gaan afprinten waar reeds Frans van Winden als 1e binnen was, 2e op 3 sec. werd Raymond Jansen en 3e op 15 sec van de nu 1 werd Micha Vendel, ruim een minuut daarachter kwam  als 4e de pelotonsprint winnende  Nico Wolf met niet meer dan een schaamhaar dikte van de nr 5 Klaas Brandwijk, dit lijkt haast een replica van Maassluis op maandag 2e paasdag 25-4-11.
Als M50 kwam Kees Missaar als 1e binnen, met kramp in de kuiten na afloop en niet meer kunnen lopen, maar ja “pijn is fijn” en wie mooi wil zijn moet pijn lijden, 2e werd de hardwerkende Tonnie van Tongeren en 3e werd ja, ja, ja de verassing tot nu toe van deze competitie Jan Heuver.
Bij de master 60 werd ras skeeleraar Herman Pauwels nadat hij bij de vorige wedstrijd in Noord afgelopen week nog de sloot was ingereden zonder brandnetelplekken of grasplanten op de helm als 1e over de streep, 2e werd moegestreden maar voldaan Hans van Wijk en 3e werd de sympathieke Ad de Kort.
Ad de Kort had na afloop van de wedstrijd in de kantine nog een attentie voor Kees van Schie omdat Kees precies een jaar geleden ten val kwam in Rijswijk en daardoor een jaar lang niet kon sporten, 3 operaties heeft ondergaan Ad voelde zich hiervoor verantwoordelijk en heeft op deze manier zijn medeleven getoond.

Adje bedankt.