Grasplanten oogsten in Honselersdijk

Joost Kortleve is winnaar geworden van de 3e wedstrijd die meetelt voor de Oomssport Skeelercup. In de finale moest hij afrekenen met twee mede vluchters,  Rens Verhoeven en Olaf Kleyweg. De 19 jarige inwoner van Oud Alblas liet het niet op een eindsprint aankomen. In de laatste ronde demarreerde hij weg bij zijn 2 medevluchters.  Voor het zover was kon het publiek genieten van een wedstrijd waarin van alles gebeurde.

De eerste 2 ronden wist het hele (30 m/v tellende) peloton redelijk bij elkaar blijven.  In ronde 5 werd de eerste serieuze ontsnapping op touw gezet, Guus Heijnen, Olaf Kleyweg en Arnaud Haffmans wisten uit de greep van het peloton te geraken. Voordat het peloton goed en wel was wakker geschud waren de drie koplopers een dikke 16 seconden vooruit.  Guus Heijnen moest lossen bij de vluchters. De twee koplopers moeste alle zeilen bij zetten om het peloton voor te blijven. In ronde 8 werd het gat definitief dichtgereden door Erwin Wartenhorst. Vervolgens duurde het even voordat er weer een vermeldenswaardige ontsnapping te noteren viel. Joost Kortleve en Erwin Wartenhorst sloegen een gaatje van 10 seconden. Wartenhorst weg laten rijden, no way! Zo dacht het peloton, en met de wedstrijd in Den Haag in het achterhoofd maakte de mannen in het peloton haast om het gat te dichten. De koers was maar net iets over de helft.  Rens Verhoeven en Olaf Kleyweg waren de volgende strijders die een poging waagde. Ook hier werd het gaatje gecontroleerd tot max 10 seconden gehouden. 3 ronden later voegde Joost Kortleve zich bij dit duo. Het peloton vergaderde te lang en pas bij de rondvraag kwam men tot de conclusie dat het trio definitief weg was. Verhoeven, Kleyweg en Kortleve mochten het onderling gaan verdelen.  Bij het ingaan van de slotronde was de voorsprong 40 seconden op het peloton.  Bij het oprijden van de bult in het parcours demarreerde Joost Kortleve en kwam solo over de eindstreep. De sprint om de tweede plek werd gewonnen door Rens Verhoeven die  Olaf Kleyweg net voorbleef. De sprint van het peloton werd gewonnen door Remco de Mik. Karen Teuling werd eerste in de categorie D1, en Linda Bouwens deed hetzelfde bij de D2.

Frans van Winden won bij de masters, daar gaat Nico Wolf u alles over vertellen.

aanstaande zaterdag de wedstrijd in Rijswijk. Alle categorieën starten om 14.30 uur voor een wedstrijd over 42 km.