Grasplanten race

uitslag klik hier – klassementen klik hierfoto’s klik hier

De tweede Oomssport Skeelercupwedstrijd is een feit. Betere omstandigheden waren bijna niet mogelijk; weinig wind , een strak blauwe lucht, ruim zeventig deelnemers en een prachtig Van Vlietparcours in Honselersdijk.
Om 14.00 stonden de jeugd en senioren dames en heren te popelen om te beginnen aan 40 minuten en 3 ronden op het 1070 meter lange parcours van Van Vliet. Zesendertig man aan de start en al snel waren Tom van Vliet, Joerec Cijsjouw en Brian van Vliet hun eigen strijd aan het rijden, het peloton vond dit prima en lette vooral op elkaar. Siebe de Bruijn en Nadia Meijer is het nog gelukt om evenveel rondjes (26) als de drie koplopers te rijden, het peloton heeft uiteindelijk een spannende strijd gestreden in 25 ronden.

Een uur later stonden de masters dames en heren klaar aan de start. Deze 36 enthousiastelingen gingen ook op weg voor 40 minuten en 3 ronden. Twee nieuwe deelneemsters in de nieuwe categorie; dames masters: Gitte Kloek en Monique de Graaf, hopelijk zet deze trend door! Robert Wierts, vorige week vierde, won deze keer de wedstrijd, Arnoud Mooibroek werd op 30 seconde achterstand tweede en als derde kwam Martijn Jager (vorige week tweede) over de finishlijn.

De volgende wedstrijd is maandag 16 mei in Rotterdam, vergeet u niet in te schrijven op schaatsen.nl!

De winnaars van diverse categorieën:
DSA-DJA  Nadia Meijer
DJB-DKA  Eva van Til
HSC-HJA  Tom van Vliet
HJB-HKA  Matthis Janssen
D40+        Karen Teulings
MA40        Robert Wierts
MA50        Jean-Luc Ostyn
MA60        Cor Varenkamp

Afdeling zwakke transponders:
641  Bart Fugers
170  Arlieke Teuninsse
080  Bauke Meijer
143  Jan Paauwe
254  Cor Varenkamp