Hoogkarspel

Uitslagen klik hier – klassementen klik hier – foto’s klik hier – nog meer foto’s klik hier (met dank aan Fred Homan)

Het wordt wel wat eentonig. Als Rik Qualm aan de start verschijnt dan is alleen de strijd om de tweede plek nog interessant. Vijf van de zeven wedstrijden verscheen hij aan de start en vijf keer won Rik Qualm op overtuigende wijze. Volgend seizoen, als Rik Qualm definitief naar de B-rijders promoveert kunnen de anderen zich weer kansen toe dichten. Ook In Hoogkarspel was Rik Qualm weer oppermachtig. Halverwege de koers demarreerde hij. Taco Tabak probeerde in de slipstream van Qualm mee te gaan maar moest na enkele ronden inzien dat het een hopeloze missie zou worden. Enkele ronden voor de finish sloot hij weer aan in de start van het peloton. Eenmaal aangesloten ging hij in één strak tempo door om maar vooral op alleen op de finishfoto te staan.

Achter Rik Qualm werd er volop strijd geleverd in het peloton dat half koers al gereduceerd was tot een 11-tal mannen en een 4-tal vrouwen. Dit selecte gezelschap bleek niet in staat om Rik Qualm tot de orde te roepen, die zat, na de finish, al op een bankje uit te rusten toen dit peloton de overgebleven prijzen mochten verdelen.
Het was Lisanne Buurman die verrassend de sprint van peloton wist winnen voor Roel Boek (2e C) en Wim van Leest (1e Ma50).
Op plek 6, overall werd Beau Wagemaker de 2e dame, Nadia Meijer werd op de 8e plaats 3e dame.
Kevin Oud rijd weer bijna als van ouds, na een tweede plek vorige week in Engewormer werd hij nu 3e bij de C-rijders.
Bij de masters 40+ won Wim Qualm en Kees Schouten was de beste 60+er.

Noteer alvast in uw agenda: vrijdag 4 september Gewestelijk Kampioenschap Marathon voor senioren (va Jun.A) en Masters in Alphen ad Rijn. Nadere bijzonderheden volgen.
Maar eerst op 20 augustus, na een welverdiende vakantie, de kamelenrit in Maassluis.

Namens het hele organisatieteam van de Oomssport Skeelercup “fijne vakantie”