Kortleve en Qualm winnen in een kil en nat Maassluis.

De eerste klap is een daalder waard! Joost Kortleve (C1), Hilde Goovaerts (D1) en Wim Qualm (masters) hebben duidelijk hun visitekaartjes afgegeven in de eerste wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2012.  Ondanks het natte en kille weer was de sfeer hartverwarmend. Niet alle inschrijvers kwamen opdagen maar de skaters die er wel waren hadden er duidelijk echt zin in.
Bij de CD wedstrijd zegevierde Joost Kortleve, hij was de rapste uit een kopgroep van 3. Hilde Goovaerts eindige op kleine achterstand als 1e dame. Bij de Masters ging Wim Qualm met de overwinning aan de haal.

Uitslagen zijn terug te vinden onder de button “uitslagen” . Klassementen volgen.
foto’s via deze link: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157629413327702/ of via de button “fotoalbums”.

Stipt om 14 uur kregen de C rijders, Dames en enkele junioren en kadetten het startschot voor hun wedstrijd over 35 minuten en 3 ronden.  De eerste ronden gingen in een strak tempo. Het was zaak om een goed plekje in het peloton te veroveren.  De volgende missie was om de verworven plek vast te houden of te verbeteren want vanaf ronde 3 werd het een regelrechte afvalkoers. De groep op kop van de wedstrijd werd met de ronde kleiner. Half koers bleven er nog 4 over, Joost Kortleve, Hilde Goovaerts,  Cas van Trierum en Olaf Kleiweg. In de finale moest Goovaerts de kopgroep laten gaan. De 3 jonkies mochten in de eindsprint uit gaan vechten wie de wedstrijd op zijn mocht gaan schrijven. Cas van Trierum en Joost Kortleve kwamen zij aan zij op de eindstreep af. Kortleve wist pas in de laatste meters het verschil met van Trierum definitief te maken. Hilde Goovaerts werd de eerste dame.

Het wedstrijdbeeld bij de masters was nagenoeg gelijk aan de voorafgaande wedstrijd bij de C en D wedstrijd.  In de vierde ronde was de belangrijkste schifting. Vier man reden weg uit een omvangrijke kopgroep. Wim Qualm, Hans Pesschier, Theo Selman en Cor Varenkamp werden vrienden voor 1 dag.

Door goed samen te werken wisten zijn de concurrentie op afstand te houden en met 1 minuut en 10 seconden voorsprong kreeg het leidende kwartet de bel voor de laatste ronde. De artiesten in kwestie maakte er een lange eindsprint van. Wim Qualm ging van kop af de sprint aan. Eerst leek het erop dat Theo Selman Qualm voorbij ging maar Qualm liet dit niet gebeuren en deed er nog een schepje bovenop. Toen was het beurt aan Cor Varenkamp. Ook nu wist Wim Qualm de aanval af te slaan. Voor de finishfoto was het alleen jammer dat Qualm vergat te juichen op de finishlijn.