Laurent Janse klasse apart!

Met alleen een grote drinkbus in zijn rugzak stond Laurent Janse met 59 andere skeeleraars aan de start van de 4e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup. De opgave van de dag: 42 loodzware kilometers op het Leontien van Moorsel parcours in Rotterdam. Een goed uur later kwam hij na een indrukwekkende solo als winnaar over de finish.
Het rondje heeft een lengte van 1550 meter en moet dus 28 keer afgelegd worden om aan de 42 kilometer te komen. De toon van de wedstrijd werd al in ronde één gezet. Een echte man van de lange adem probeerde in zijn eentje de benen te nemen. Het werd Erwin Wartenhorst niet gegund. Eén ronde later werd hij alweer ingerekend.

voor uitslag klik hier
voor klassementen klik hier
voor foto’s klik hier

In ronde twee zette Laurent Janse al de snelste ronde van de dag neer, 13 seconde sneller dan de rest van het deelnemersveld. Het gat was geslagen, na ronde drie was het verschil al meer dan 20 seconden. “Zo vroeg in koers, dat gaat hem nooit lukken.” Zo zullen de meeste gedacht hebben. Sander Visser, Marco de Jonge en André Zevenbergen zagen als eerste het gevaar. Een ronde later sloten ook Johan Bakker en René Pruijsen aan en het leek een ongelijke strijd te gaan worden vijf tegen één.  De nog maar 17 jarige Laurent Janse wist goed stand te houden en wist de voorsprong zelfs tot ruim 40 seconden te vergroten. Half koers had het peloton ruim anderhalve minuut achterstand, het leek erop dat zij zich gewonnen gaven. Laurant Janse liet zich niet gek maken, reed niet harder dan noodzakelijk was om de vijand op afstand te houden. Van het achtervolgende vijftal bleef alleen Johan Bakker over. Met ruim een minuut voorsprong finishte Lauren Janse (C1), na een solo van ongeveer 40 kilometer als terechte winnaar van de marathon van Rotterdam. Johan Bakker (C1) wist het op hol geslagen peloton nog net een paar tellen voor te blijven. Jarno van Wingerden (Ma40) won de sprint van het peloton.
Op plek 11 werd Karen Teuling de eerste dame, Liesbeth Milatz en Nadia Meijer werden in haar kielzog 2e en 3e bij de D1.
Jamal Hakim won in de categorie C2, Daisy Goedhart won bij de D2.
Cor Varenkamp werd eerst bij de Ma50 en Bert Bouw was de beste 60-plusser.

Zondag 15 juni wordt het Zuid Holland Kampioenschap Inline Skaten georganiseerd. Inschrijving staat open voor alle Zuid Hollanders die lid zijn van een bij de KNSB aangesloten vereniging. Aanmelden kan tot 13 juni 2014 dmv een e-mail aan inschrijven@skeelercup.nl. Meer info op: www.knsbgewestzh.nl