Masterzege voor Peter Groot

Om 15.05 uur starten 28 masters voor een 30 ronden durende wedstrijd, wederom 10 minuten langer dan de wedstrijden van vorig jaar. Op een schitterende en nieuw geasfalteerd parcours met oplopende en een zeer scherpe bocht. Dat je op dit parcours kon raggen en niet te technisch moest rijden was reeds jaren bekend, zo dachten(in ieder geval ondertekende) wij vandaag het wedstrijdplan uit te voeren. Met aanvallen en versnellen na het opgaande gedeelte moest het lukken, het leuke hieraan was, dat het hele peloton  gezien de wedstrijd in ogenschouw nemende allemaal dezelfde gedachten had. Bij iedere demarrage volgden de anderen uiterst behoedzaam oftewel niemand lukte het te ontsnappen.

Helaas was bij een demarrage een valpartij ontstaan waarbij twee kanshebbers nl. Wim Qualm en Albert Hoolwerf uitgeschakeld werden, ondanks dat het peloton nog overleg voerde tot wachten. De twee kwamen niet meer in beeld  en lagen helaas in de volgende ronde nog steeds in het gras, maar zijn later alsnog verder gaan rijden. Met nog 3 ronden te gaan was dan ineens toch een afscheiding van vier man ontstaan die ook de eindstand gingen bepalen. Er werden verwoede pogingen door Niko de Graaf en Kees Missaar ondernomen  om de ontsnapte vierman formatie bij te halen maar dat lukte niet zodat de laatste ronde met wat trek en duw werk beslissend werd en Peter Groot 1e werd, 2e Wim van Leest en 3e Theo Selman. In het achtervolgende peloton kon Dolph te Linde de steile bocht naar beneden niet houden en kwam naast de baan in het gras terecht en rolde het ravijntje in, kroop weer overeind en reed als 14e naar de finish, waar inmiddels Kees Missaar 1e 50+er werd en ook 1e van het peloton, 2e 50+er werd Maarten Berrevoets en 3e 50+er werd Jan Heuver. De 1e en enige 60+er werd Hans v. Wijk.

Grote pechvogel bleek achteraf vandaag Albert Hoolwerf te zijn, hij bleek 2 keer gevallen te zijn. Gelukkig zijn geen van de drie rijders ernstig gewond en kan deze week misschien wel getraind worden, maar zij zijn er zeker weer bij op 2 juni.

De volgende wedstrijd is 2 juni op Hemelvaartsdag in Honselersdijk op de “Wollebrand”.