Natte wedstrijd in Puttershoek

De donkere wolken boven Puttershoek beloofde niet veels goeds. Aan de ene kant boven het dorp in de Hoeksewaard leek het op te gaan klaren, aan de andere kant leek het al nacht te worden, zo donker was de lucht. Juist deze donkere lucht trok om even voor twee uur over de Kees Verkerk Skeelerbaan. Een halfuurtje uitstel dan maar voordat de 29 deelnemers, die zijn komen opdagen voor deze “battle”.  De wedstrijdleiding besloot om alle categorieën tegelijk van start te laten gaan in zowel de puntenkoers als de marathon. Om half drie begon dan eindelijk de puntenkoers. Grote plassen water op de baan maar het was wel gestopt met regenen.

Uitslagen klik hier 
Foto’s klik hier
Klassementen klik hier (enkele correcties doorgevoerd)

De puntenkoers werd bij de C-rijders gewonnen door Vincent Rensen, Wim van Leest was de beste master 40+, Niko de Graaf won bij de masters 50+, Bert Bouw won bij de 60+ers. Lianne van der Wijk werd eerste bij de dames. Bij de jeugd jongens won Brian van Vliet, bij de meisjes Marissa Dekker.

Na een halfuurtje opdrogen en uitrusten mochten de dames en heren weer aan de start verschijnen voor de marathon over 50 ronden. Het was inmiddels droog en de eerste droge plekje werden zichtbaar op de baan. Toch bleef de baan gedurende de wedstrijd grotendeels nat. Van de 29 starters bleven er 12 bij elkaar die gelijktijdig de bel voor de laatste ronde te horen kregen. Na 20 kilometer koers drukte thuisrijder Brian van Vliet het eerste wieltje over de eindstreep. Twee clubgenoten volgden op plek 2 en 3, Sander Visser (C1) en André Zevenbergen (JJ). Ook in de marathon was Wim van Leest op de 4e plek de beste 40+er. Nu was Cor Varenkamp de nummer één  bij de 50+ en Bert Bouw bij de 60+. Lianne van der Wijk was wederom de beste dame zo ook Marissa Dekker bij de meisjes jeugd.

Zaterdag 6 september de finale in Zwanenburg. Let op 13.00 uur start CD en Jeugd, 14.00 uur de masters. Na afloop prijsuitreiking en de welbekende verloting.