Op naar de finale!

De uitslagen klik: hier – klassementen klik:hierFoto’s klik hier

Een laatste kans om extra punten te vergaren voor het algemeen klassement in de voorlaatste wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2015. Aan het programma is een nieuw onderdeel toegevoegd, een zogenaamde “flying-lap”. Een aanloopje nemen en dan een volle ronde van 400 meter door knallen. De vijf snelste in iedere categorie konden hiermee wat extra puntjes vergaren voor het klassement. De punten lagen dus letterlijk en figuurlijk voor het oprapen.
De snelste ronde werd door Vincent Riemersma gereden, 35.32 sec. gevolgd voor Kevin Oud die de klok op 36.04 sec stil liet staan. Johan Haring werd in de senioren categorie 3e met een tijd van 39.86 sec.
Bij de dames was Liesbeth Milatz met 39.91 sec de snelste, nummer 2 ( Lisette de Jong) deed er met 40.84 sec bijna een seconde langer over. Arlieke Teunisse maakte het dames podium compleet met een tijd van 45.29 sec.

Erwin Wartenhorst was bij de masters in goede doen, de Noord Hollander begint zijn oude niveau weer te halen. Hij noteerde een winnende tijd van 39.68 sec. Christiaan Abeelen werd tweede met  39.94 sec. en Maarten Berrevoets was de derde master met een tijd van 39.99 sec.
De jeugd ging ook snel over de baan, Brian van Vliet was hier de beste met 36.12 tellen. Matthijs Jansen zat er met 36.84 sec kort achter. Jarno van der Endt deed het met 37.45 sec ook niet slecht, hij werd derde bij de Jeugd.
Tot slot was bij de meisjes jeugd Talitha van Zuilen die met een knappe tijd van 41.35 sec eerste werd. Marissa Dekker werd hier tweede met 43.56 sec.
Een geslaagd onderdeel dat volgend jaar zeker weer een keer op de kalender komt.

Na een kwartiertje rust mochten jongens en meisjes weer aan de bak voor een marathon over 50 ronden.  In de beginfase van de wedstrijd was het nog hertstellen van de vorige inspanning. Na een 10-tal ronden van 400 meter kwam er dan eindelijk wat tekening in de strijd. Een kopgroep van 5 man, Brian van Vliet, Matthijs Jansen, Vincent Riemersma, Jarno van der Endt en Kevin Oud, namen 11 seconden voorsprong daarachter een uit elkaar geslagen deelnemersveld dat in kleinere groepjes over het parcours rond reden. De voorsprong groeide langzaam. Jarno van der Endt moest de kopgroep laten gaan en viel terug in het eerste achtervolgende groepje. Half koers voelde Brian van Vliet dat de benen goed waren en sprong weg bij zijn medevluchters. Door steeds van groepje naar groepje te springen wist hij zijn 3 mede koplopers los te rijden, zij legde zich neer bij de strijd om het zilver.
Met nog 8 ronden te gaan waren ook deze laatste mannen op een ronde gezet. (Vincent Riemersma en Matthijs Jansen en Kevin Oud). Brian van Vliet won met grote overmacht de marathon over 50 ronden.  Vincent Riemersma won de sprint om plek 2, Kevin Oud werd 3e en Matthijs Jansen 4e.  In de achtervolgende groep streden drie dames om de eer, de punten en de bloemen. Lisette de Jong won nipt voor Liesbeth Milatz. Enkele tellen later kwam Eline Verhagen als derde dame over de streep.
Erwin Wartenhorst was alweer de beste bij de masters op een ronde achter Wartenhorst finishte Christiaan Abeelen als tweede en Arie Rozendaal als derde.

Wij gaan ons nu opmaken voor de finale op 19 september in Zwanenburg op een schitterend opnieuw geasfalteerd parcours zal de laatste strijd van het seizoen gestreden worden. Hierover later meer.