Skeelerspektakel in Uitgeest

2011-09-04

Uitgeest – Onder zeer goede omstandigheden is de voorlaatste wedstrijd om de Oomssport Skeelercup in UItgeest verreden. De entourage  was ouderwets gezellig in de woonwijk de Kleis. Alle voortuinen langs de ronde waren goed bevolkt en de rondhangende barbecue luchtjes maakte de deelnemers hongerig naar competitiepunten. In de wedstrijd voor de C-rijders en Dames ging de overwinning afgetekend naar Erwin Wartenhorst. Eva Riemersma-van Rheenen moest sprinten voor de overwinning bij de dames, zij verwees Kimberly Muuse naar de 2e plek. Bij de masters weet Edward Hagen weer wat winnen is. Samen met ploeggenoot Raymond Jansen sprintte zij om de dagzege, Hage trok aan het langste eind.

Om 15.15 uur stond de eerste lichting te wachten om van start te mogen op het mooie, maar lastige, straten parcours in Uitgeest. Al vroeg in de middag waren de voortuinen in de woonwijk De Kleis volgestouwd met tuinstoelen, statafels en barbecues. Tijdens het voorprogramma viel nog een klein druppeltje maar om 15.00 uur werd de lucht strak blauw. 15 mannen en vrouwen, verdeeld over 4 categorieën kregen van organisator Bon Beentjes het startschot.  Jammer te moeten constateren   dat veel wedstrijdrijders wel de moeite nemen om zich aan te melden voor de wedstrijden en vervolgens zonder afmelden niet aan de start verschijnen. Dit neemt niet weg dat de aanwezige rijders er een meer dan acceptabele wedstrijd van wisten te maken. De winnaar van de laatste gehouden wedstrijd om de Oomssport Skeelercup, Michael van Mol, moest door een val al in de eerste ronde afhaken. Later pikte hij nog wel aan bij het peloton maar een goede klassering kon hij op zijn buik schrijven. Bram Hachmang, Rens Verhoeven en Joost Kortleve waren in de beginfase de actiefste rijders.  Na een viertal ronden hadden deze mannen blijkbaar al hun kruit al verschoten. Erwin Wartenhorst profiteerde hiervan, demarreerde en pakte in één ronde 7 seconden voorsprong. Bram Hachmang zette de achtervolging nog wel , kwam op 2 seconden achterstand van ontketende Wartenhorst die op het peloton nog steeds een kleine 5 a 6 seconden voorsprong had.  Hachmang staakte zijn poging maar de dames Eva Riemersma en Kimberly Muuse konden in ronde 8 het gaatje naar Wartenhorst bijna dichtrijden. De dames kwamen op minder dan een seconde maar ook de hulp van Vincent Rensen mocht niet baten. Wartenhorst gaf opnieuw gas en opnieuw kon niemand volgen. Nu definitief, Wartenhorst stevende in de resterende 5 ronden solo op de overwinning af. De voorsprong op de nummer 2, Bram Hachmang was 20 seconden. Enkele meters achter Bram Hagmang eindigde Remco de Mik op de derde plek. Achter Mik was een felle eindsprint tussen Eva Riemersma en Kimberly Muuse om de 1e plaatst bij de dames. Met 0,2 seconden wist Riemersma eeuwige roem in Uitgeest te vergaren.  Karen Teuling werd 3e.
In de C2 klasse won Joost Kortleve en bij de Dames 2 mocht Linda Bouwens een ereronde maken.

De inschrijving van vandaag t.o.v. andere wedstrijddagen was magertjes, 24 personen in totaal. Toch vreemd omdat Uitgeest bekend staat als 1 van de gezelligste wedstrijden. Misschien komt het door de zondag of omdat er gisteren ook reeds wedstrijden zijn geweest. Al met al toch ook mensen die gisteren Biddinghuizen hebben gereden en zich vandaag een beetje rijker rekenden. Want je moet toch iets in de benen voelen, niets daarvan, in de 1e ronde sloop Micha Vendel naar
voren en ging 40 meter voor het peloton rijden. Na het altijd lastige stukje fietspad met een scherp bochtje, sprongen daar nog eens 6 man naar toe, maar moest
Jeroen Slikker daaruit lossen en sloot zich weer aan bij het peloton.
Raymond Jansen en Edward Hagen (2 ploeggenoten) waren zo lekker bezig samen dat ze maar direct een gat sloegen en steeds verder uitliepen op de overige 4, die overigens goed samenwerkten, want deze 4 liepen op hun beurt weer uit op het grote peloton. 2 Ronden wedstrijd en het gestartte peloton lag helemaal aan diggelen met groepjes en personen.
Na 8 ronden ontsnapte Jeroen Slikker en Nico Wolf uit het peloton en reden allebei solo weg. Waarin Cees Missaar en Jan Heuver elkaar opvolgende en het kopwerk niet schuwden maar niet in staat waren de 2 ontsnapte terug te pakken. Intussen schalden de speakers die over het gehele parcours stonden  opgesteld de naderende finaleronde. Waarin Edward Hagen en Raymond Jansen een hele grote voorsprong hadden genomen en respectievelijk 1e en 2e werden, het achterop komend 4 mans peloton was een prooi voor Wim Qualm die 3e werd. Waar ook Andre vd Burg in zat en 1e master 50 werd op een 6e plek.
De sluwe vos Jeroen Slikker was de wolf in schaapskleren te snel af en werd 7e.
2e en 3e master 50 waren Kees Missaar en Maarten Berrevoets. 1e master 60 was Ad de Kort en 2e was Kees van Schie.

De klassementen zijn geheel nagezien en, volgens ons, zijn alle foutje eruit gehaald / gecorrigeerd. Mocht u desondanks nog onvolkomen tegenkomen, laat het ons weten.
Nico Wolf zal verslag doen van de masters wedstrijd.