Spetterende seizoenstart

uitslagen klik hier  klassementen klik hier  foto’s klik hier

Het spetteren was niet van de voorspelde regen, die bleef gelukkig uit. Het waren de deelnemers die voor een spetterende wedstrijd zorgden. Teun Schouten (C1), Suzanne Mulder (D1), Larissa Vos (KM/JBM) en Brian van Vliet (KJ/JBJ) zijn de eerste winnaars van de jubileum uitvoering van de Oomssport Skeelercup. Een uurtje later konden Romke de Haan (ma40), Cor Varenkamp (ma60) en Kees Missaar (ma60) hetzelfde doen bij de masters. Het waren 2 levendige wedstrijden.

De C-rijders, Dames, Jun B en Kadetten mochten beginnen. Klokslag 14 uur ging het 35 m/v grote peloton van start op het 2 kilometer lange parcours in Maassluis. Twee bruggen zorgen dat het zwaar gaat worden. Vanaf ronde 1 werd er de gang in gehouden. In ronde 2 ging er nog een schepje bovenop en de eerste breukjes in het peloton werden zichtbaar. Ontsnappen was moeilijk, proberen deden ze het wel maar de lengte kregen ze niet, het draaide uit op massasprint. Teun Schouten won deze met overmacht, voor Thijs van Meurs en Brian van Vliet. Op de 10e plek werd Suzanne Mulder de eerste dame in de wedstrijd.

Een paar minuten over drieën gingen de masters van start, het was nog steeds droog en de voorspelde regen was slechts een sporadische druppel die al verdampt was voordat deze grond raakte. 27 mannen met een respectabele leeftijd van 40 jaar of ouder gingen met elkaar de strijd aan. Nadat de rook van de vele demarrages waren opgetrokken wisten drie rijders in de finale weg te rijden uit het peloton, Romke de Haan, Sebastiaan Leeuwen en Cor Varenkamp konden een kleine voorsprong nemen. Arie Rozendaal wist hier als vierde man nog aansluiten. Met 13 seconden voorsprong ging het viertal de laatste ronde in.  Het ploegenspel snappen de mannen in deze categorie maar slecht, niemand offerde zich op om extra gas te geven zodat de vier koplopers om de dagzege mochten gaan sprinten. Romke de Haan was duidelijk de beste, met ruim verschil versloeg hij Sebastiaan van Leeuwen (2e) en Cor Varenkamp (3e).

Coulance
Deelnemers voor wie de inschrijfprocedure niet helemaal duidelijk was hebben wij uit coulance gewoon laten starten. Wij vertrouwen erop dat de betreffende deelnemers hun inschrijving via schaatsen.nl alsnog regelen voor de volgende wedstrijden. Zo niet, dan zullen wij u teleur moeten stellen.

Transponders
Van onderstaande deelnemers hebben wij geconstateerd dat hun transponder een zwak signaal afgeven:
178 Romke de Haan
012 Nico Wolf
097 Jan Eerens
058 Joop Verschoor
218 Mischa Vendel
788 Thedo Vos
135 Walter Varenkamp
039 Suzanne Mulder
Transponders hebben niet het eeuwige leven. Volgens de reglementen bent u zelf verantwoordelijk voor een goed werkende transponder. Voorkomen is beter dan genezen.