oh oh Den Haag

uitslagen: klik hier – klassementen: klik hier – foto’s: klik hier

Mooie stad achter de duinen…. Lange Poten en De Uithof….. Wie kent het lied niet? Zaterdag 20 juni streek skeelerend Nederland neer in Den Haag om daar te gaan strijden om de eeuwige roem in de vijfde wedstrijd meetellend om de Oomssport Skeelercup.
Het zouden twee wedstrijden worden die het aanzien meer dan waard zijn. In startgroep 1 was het Tom van Vliet die het hoogste schavot mocht beklimmen, in startgroep 2 was deze eer voor Wim Qualm. Voordat deze notulen van de wedstrijden werden goedgekeurd ging er veel aan vooraf.

In startgroep 1 verschenen er 31 jonge mannen en vrouwen aan de start. Gelijk met het vallen van het startschot ging het hard. Niet zonder reden, de bocht voor start/finish is scherp, het parcours loopt daar iets af, de snelheid is dan hoog. Niet zonder gevaar dus. Pas in ronde 2 brak de groep in twee stukken uiteen. Het spel werd op de wagen gezet. In de kop voor de eerste groep waren het voornamelijk Tom van Vliet, Teun Schouten, Bas Noorloos, Roel Boek en Mathijs Janssen die de gang erin hielden. Dit resulteerde dat er 8 mannen over bleven om in de finale de podiumplekken te gaan verdelen. Teun Schouten en Tom van Vliet kwamen zij aan zij uit de laatste bocht. Tom van Vliet was in de laatste meters net iets sneller dan thuisrijder Teun Schouten. Bas Noorloos werd derde.
Liesbeth Milatz wist als enige dame lang stand te houden in de voorste groep met de snelle mannen. Dit leverde haar de eerste plek op de dames. Lisette de Jong werd in het 2e peloton 2e voor Eline Verhagen. Demi Benschop won de jeugd meisjes.

Startgroep 2, de 40+ers, 28 man sterk aan de start. 2 mannen gingen er in ronde 3 al vandoor, Jean-Luc Ostyn en Henri van Ramshorst. De voorsprong wisten beide heren lang in stand te houden, het werd alleen nooit meer dan een seconde of 10. In ronde 13 was gebeurd eerst sluiten 3 rijders aan bij de koplopers een ronde later nog eens 7. In ronde 16 probeert Henri van Ramshorst het nogmaals, twee ronden lang weet hij een kleine 4 seconden voor de kopgroep uit te blijven. 13 mannen kregen na ruim 44 minuten koers de bel voor de laatste ronde. Twee mannen, Wim Qualm en Arnoud Mooibroek gingen zo goed als gelijk over de eindstreep. De jury zag unaniem het verschil (3/1000) in het voordeel van Wim Qualm. De vazen in huize Qualm mochten weer twee weken gevuld worden met Lisianthussen http://www.vdlugtlisianthus.nl/ Wim van Leest legde als eerste 50+er beslag op de 3e plek. Op plek 5 werd Cor Varenkamp de nummer één bij de 60+ers.

Volgende week zondag 28 juni de wedstrijd in Engewormer. Laten we daar met ze allen een mooi feestje van gaan maken dan zijn we ervan verzekerd dat ook volgend jaar deze wedstrijd op het programma staat.

Afdeling lege transponders.
(met een + achter de naam betekent dat het signaal wel erg zwak is en dat vervanging op korte termijn noodzakelijk is)
254  Cor Varenkamp
189  Arie Rozendaal
756  Niek Bravenboer
033  Jan Graus
071  Hein Sandel
021  Leo Janse
129  Jochem de Bruijn +
036  Sander Visser
064  Lucas Bisschop
135  Walter Varenkamp +