Tweede jeugd voor Micha Vendel

Rotterdam – Als B-rijder kon Micha Vendel schijnbaar geen stempel op de wedstrijden drukken. Nu deze 40 jarige inwoner van Weert zich een jonkie onder de masters mag noemen lijkt het wel of hij aan zijn 2e jeugd is begonnen. Maar zo bescheiden zoals hij is, hij won wel de loodzware wedstrijd over 42 km in Rotterdam. Hij versloeg in de eindsprint zijn overgebleven medestrijders, Raymond Jansen (2 e) en Jan Graus ( 3 e). Het ging niet vanzelf, 1 uur en 14 minuten waren er nodig om de andere 61 deelnemers het nakijken te geven.

62 mannen en vrouwen stonden al ruin voor twee uur te trappelen om van start te mogen gaan. De opdracht voor vandaag was dat iedereen de 28 ronden van iets meer dan 1500 meter vol te maken. Dit staat gelijk aan de klassieke marathonafstand van 42,195 km.  Een prachtig gezicht, een sliert van 62 skeeleraars op het open Leontien van Moorsel parcours dat ligt in het verlengde van de landingsbaan van Airport Rotterdam.  Al vroeg in de wedstrijd (5e ronde) werd het peloton opgeschrikt door een valpartij, midden in het peloton struikelde 7 mannen over elkaar heen, 6 hiervan konden de wedstrijd niet vervolgen en helaas moest voor Jeffrey Kos een ambulance gebeld worden.  In deze fase van de wedstrijd begon de grote groep te  breken. Halverwege de wedstrijd bestond de kopgroep nog uit slechts zeven rijders, Micha Vendel, Raymond Jansen, Jan Graus, Anthony Jansen, Remco de Mik, Erwin Wartenhorst en Rens Verhoeven.  Jansen, Graus, vendel en Verhoeven hielden het sloopwerk het langst vol. De Mik, Jansen en Wartenhorst werden er ouderwets af gereden.  Rens Verhoeven moest er laatste af. De koplopers kregen de bel voor de laatste ronde en mochten zij aan zij de podium plekken gaan verdelen. Micha Vendel trok aan het langste eind zette de sprint al vroeg en verraste hiermee Jansen en Graus. (alle 3  Ma 40)
Rens Verhoeven was de beste in de klasse C1, Jamal Hakim in de klassen C2. Eva Riemersma- van Rheenen won bij de Dames 1, Liebeth Milatz bij de Dames 2. Winnaar in de categorie Ma 50, André vd Burg en Ma 60 werd gewonnen door Hans van Wijk.

Tot slot nog één absolute winnaar, Leen Rog de 72 jarige inwoners van Amersfoort  legde de 42 km af in exact 1 uur en 45 minuten waarvan de laatste 4 moederziel alleen. Onder een luid applaus kwam Leen met brede glimlach over de finish.

Volgende wedstrijd!!!!  Woensdag 10 augustus 2011 in Leiderdorp. Voor bijzonderheden, raadpleeg regelmatig de site.