Uitwaaien in Rotterdam

uitslag klik hier  –  klassementen klik hier  –  foto’s van Hanneke Mennens klik hier
foto’s Edwin Verkerk klik hier (facebook)

Een beetje wind is niet erg maar een woei van ongeveer windkracht 6 is niet bepaald prettig als je een skeelerwedstrijd op het programma hebt staan. Komt er nog eens een zeiknat parcours bij kijken, dan zijn de omstandigheden bepaald niet ideaal. Toch bleef het aantal afmeldingen in verband met het slechte weer beperkt tot 15 van de 67 aanmeldingen.
De 52 helden en heldinnen die de storm en regen negeerde maakte er een mooie wedstrijd van op de wielerbaan onder de rook van vliegveld Zestienhoven in Rotterdam. Na een aantal speldenprikken kwam de wedstrijd half koers echt op gang. Een viertal jonge honden waagde het om voor het peloton uit te blijven. De oude garde zal wel gedacht hebben: “Dat gaat nooit lukken”. Maar Jarno van der Endt, Matthieu Hollaar, Kayo Vos en Daan Spruit zijn bepaald niet de minsten. Het kwartet nam een voorsprong van bijna een minuut op het inmiddels behoorlijk uitgedunde peloton. Het was inmiddels droog maar de wind was onverminderd hard. Daan Spruit kon het tempo van zijn mede koplopers niet volgen en moest helaas even later de strijd staken. Uit de kopgroep moest Matthieu Hollaar ook tot twee keer toe lossen, maar wist ook twee keer weer aan te sluiten. Het trio kreeg na 1 uur en 20 minuten de bel voor de laatste ronde. Juist van degene waar je het niet van verwacht demarreert Matthieu Hollaar achter de ruggen van zijn mede koplopers. Het verrassingseffect slaagde en de 50 meter voorsprong was genoeg voor Matthieu Hollaar om de winst in de deze loodzware wedstrijd op te eisen. Kayo Vos sprintte voor Jarno van der Endt naar plek twee en drie. Plek 1, 2 en drie voor junioren, De eerste heren senior eindigde op plek 10, Koen Kersten.
Bij de dames ging de overwinning naar Laura van Ramshort, zij eindigde ruim een minuut voor de nummer twee, Olin Verhoog.
John van Dijk boekte zijn derde overwinning bij de masters 40+, Wim Kwakkel won de categorie 50+ en Arie Roozendaal was de beste 60-plusser. Hellen Dekker won bij de dames masters.
Hilde Houtzager was bij de dames junioren de beste.

Over twee weken, 22 juni de wedstrijd in Rijswijk. Bijzonderheden volgen.