Wijzigingen tov seizoen 2011 op een rijtje

Ieder seizoen veranderd er wel wat. Gelukkig maar, anders wordt het een saaie boel. De veranderingen zijn doorgaans bedoeld om ‘het beter te maken’. Na afloop van het seizoen zullen wij gaan evalueren of wij in onze opzet zijn geslaagd. De belangrijkste wijzigingen zijn het inschrijven / afmelden voor de wedstrijden en de toevoeging van enkele jeugdcategorieën. Mochten er hierover nog vragen zijn vernemen wij dit gaarne via: info@skeelercup.nl.

Inschrijven/aanmelden:
U dient zich voor iedere wedstrijd afzonderlijk in te schrijven via de inschrijfmodule op schaatsen.nl. Ook als u voor de hele competitie heeft betaald!
Heeft u zich niet ingeschreven voor een bepaalde wedstrijd en u wilt toch nog meedoen kan dit door middel van bijschrijven op de wedstrijddag zelf. U betaald dan € 5,00 voor deelname. Ook als u al voor de hele competitie heeft betaald!

Afmelden:
Nieuw dit seizoen is de mogelijkheid om zich digitaal af te melden. Dit kan, per wedstrijd, tot 24 uur voor de wedstrijd via de inschrijfmodule op schaatsen.nl.

Inschrijfgeld:
De inschrijfkosten voor licentiehouders:
Deze bedragen voor de gehele competitie € 20,-, contant te voldoen bij eerste deelname aan de competitie, of per wedstrijd € 10,- bij eerste deelname en € 5,- bij 2e en volgende deelname.

Categorieën:
Het totale gemiddelde aantal deelnemers is de laatste seizoen zo rond de 60, verdeeld over 7 categorieën. Bij een aantal van deze categorieën is de deelname minimaal, dmz minder dan 6 à 7 per wedstrijd. Dit seizoen zal hier nog niets aan veranderen. Echter volgend seizoen gaat hier verandering in komen. Categorieën waarvan het gemiddelde aantal deelnemers over het gehele seizoen 7 of minder gaan we samenvoegen. Mogelijk zullen dus C1 en C2 samengevoegd gaan  worden of D1 en D2 of de Masters 60 zullen dan gaan strijden met de masters 50. Als compensatie zullen in plaats van de eerste tien in de daguitslag de eerste vijftien punten krijgen voor het klassement.

Met ingang van dit seizoen hebben Junioren A (jongens en meisjes geboren in 1993 en 1994) dezelfde rechten als een C1 (jongens) en een D1 (meisjes). Zijn strijden mee om de punten in het C1 of D1 klassement.

Wanneer de Oomssport Skeelercup niet samenvalt met een jeugdskeelercup wedstrijd is er ook een aparte wedstrijd voor Junioren B (geboren in 1995 en 1996) en kadetten (geboren in 1997 en 1998) zal er voor deze categorieën een aparte wedstrijd in het programma worden opgenomen. De jongens en meisjes in deze categorieën starten dan tegelijk  ca 1 minuut na de CD rijders. Nadere bijzonderheden volgen.

Uitreiken dagprijzen:
Ongeveer 30 minuten na afloop van de laatste wedstrijd zal in de kantine van betreffende accommodatie de dagprijzen worden uitgereikt.
Dit seizoen iets anders dan andere jaren, nu ontvangen alleen de nummers 1 in iedere afzonderlijke klassen een bosje bloemen. (bezuinigingen). Na deze huldiging zijn de bekende envelopjes beschikbaar voor de nummers 1 t/m 5 in iedere categorie.