Zeeland boppe!

De 6 wedstrijd meetellende voor de Oomssport Skeelercup werden overwinningen voor Dick Hoogstrate (in de gecombineerde C-D-JunB-Kadetten wedstrijd) en Edward Hagen bij de masters. Decor was het parcours van Wielervereniging HRC de Bataaf in Zwanenburg. Het parcours ligt in de aanvlieg route van de landingsbanen van Schiphol. De vliegtuigen vielen er bijna letterlijk en figuurlijk uit de lucht. De overwinningen van de winnaars vielen niet uit de lucht, hierop was niets af te dwingen.

Uitslagen en klassementen zijn geupload en zijn terug te vinden onder “Uitslagen” in het topmenu.

Twee mannekes uit het Zeeuwse Yerseke domineerde de 6e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2012 in Zwanenburg bij de C-rijders, Dames en Jeugd. De hele wedstrijd reed 15 jarige Zeeuw, Dick Hoogstrate in de voorste gelederen van het peloton. Samen met zijn even oude plaatsgenoot Ricco van Damme waren zij de baas in de wedstrijd. Even leek het erop dat Frank Bisschop roet in het eten zou gaan gooien. Half koers trok Bisschop er alleen op uit. De voorsprong werd niet groter dan 20 seconden en vier ronde later maakte onder toedoen van met name Dick Hoogstrate, Ricco van Damme en Olaf Kleyweg maakte een abrupt einde aan de snode plannen van Frank Bisschop. In de finale was het niet mogelijk om uit de greep van het peloton te ontsnappen, een eindsprint was aanstaande. Drie dik kwamen de matadoren uit de uit de laatste bocht en dan is nog 300 meter tot aan meet! Hoogstrate en van Damme kwamen al vroeg op kop en deze positie zouden ze ook niet meer afstaan. Dick Hoogstrate werd 1e Ricco van Damme 2 e (beide in het combinatie klassement Kadetten/Jun B) . Olaf Kleyweg werd op plek 3 de 1e C1-rijder. Jasper van de Werf won in de klasse C2. Petra Spigt was de beste in de categorie D1 en Bionda Heeringa bij de D2.

Vandaag na 4 weken weer een wedstrijd uit de Oomssportcup competitie met 36 masters

In Zwanenburg op een heerlijk zonovergoten parcours, alleen met veel wind. De verhalen aanhorende van vorige week vanuit Vlissingen van de KPNcup was de wind vandaag een peulenschilletje.

Precies om 15.15 uur de start van 40 minuten + 3 ronden wedstrijd met een zeer gemoedelijke start en 2 heerlijke ronden op toertocht snelheid. Niemand klaagt en iedereen rijdt naar zoals in iedere wedstrijd, de break, van een premiesprint en wel in de 4e ronde,  Cor Varekamp word hier 1e en het peloton is direct geformeerd voor de rest van de wedstrijd tot 21 man. De 2e premie sprint na 11 ronden word gewonnen door Edward Hagen die samen met Erwin Waterhorst 14 seconden voorsprong hebben genomen op het voortrazende peloton, het peloton dat iedere keer word afgestopt door de ploegmaat van Edward Hagen namelijk, Paul van der Ven, wist hier niet goed raad mee zodat de voorsprong alleen maar verder uitliep ondanks verwoede pogingen van het peloton, op helemaal niets uitliepen. In het peloton waarin ijzersterke rijders aanwezig waren, die wel gaten dicht kunnen rijden maar nog niet de kracht hebben om alleen ervandoor te gaan zoals  Rien Slingeland, Sebastiaan van Leeuwen en Hein Sandel werd gezwoegd en gesmeten maar de formatie van 21 man gingen in 2 delen op de finish af Edward Hagen was samen met Erwin Waterhorst weg en werden respectievelijk 1e en 2e, de sprint in het peloton werd gewonnen door Mischa Vendel die 3e werd, Adriaan van Damme werd 4e en  5e werd ook direct 1e master50 Nico Wolf, 2e master 50 werd Cor Varekamp en 3e Leo Janse.