Bel voor laatste ronde in Leimuiden

Leimuiden – Het organisatiecomité luidt dinsdagavond 14 juni aanstaande voor de laatste maal de bel voor de laatste ronde. Het comité houdt het voor gezien na 10 edities van het skeelerspektakel. Sinds 2002 staan de skeelerwedstrijden op het programma van de feestweek in Leimuiden. Het publiek kwam er in grote getale op af en de rijders kwamen graag naar het kleine  plaatsje onder de rook van Schiphol.

“We houden het voor gezien”, zegt organisator Jos van der Voort. Gebrek aan vrijwilligers en minder sponsor- inkomsten zijn de oorzaak. Met veel enthousiasme zijn 6 vrijwilligers in 2002 begonnen om het skeelerspektakel vorm te geven. Mensen hebben het steeds drukker en hierdoor  haakte er mensen af. Van de harde kern zijn er nu nog 3 over. Ook hoofdsponsor van het evenement, de plaatselijke Rabobank, stopt er na deze editie mee. “Eén en één is twee”, zegt vd Voort en met pijn in het hart heeft het comité moeten besluiten dat editie 2012 de laatste zal zijn.

Grote namen hebben uit de schaats- en skeelerwereld hebben de startlijsten in Leimuiden gesierd. Bob de Jong heeft bijna alle edities meegedaan. Bij de dames werden de laatste aflevering  gewonnen door Hilde Goovearts, maar ook Gretha Smit heeft meerdere malen op het hoogste treetje van het podium gestaan.  Vorige jaar won Koen Verweij  op indrukwekkende wijze de wedstrijd in de regen. In de jaren hiervoor waren Sjoerd Huisman, Chrispijn Ariens en Ingmar Berga de winnaars op het 725 meter lange parcours.

“Het was een uniek evenement, we zullen de wedstrijd gaan missen”, is, onder de rijders,  de meest gehoorde reactie op dit nieuws.

Jos van der Voort zal dinsdag nu een s niet het startschot lossen maar de bel luiden voor de laatste ronde in de AB wedstrijd.

programma:
om                   18.00             uur     categorie:  jeugd tot 16 jr D/H
om                   18.20             uur     categorie:  recreanten D/H
om                   18.50             uur     categorie:  Minimarathon Jeugd tot 12 jr
om                   19.10             uur     categorie:  Masters     schema/afstanden:     25 min + 3 rnd
om                   19.55             uur     categorie:  C – D         schema/afstanden:     35 min + 3 rnd
om                   20.50             uur     categorie:  A – B         schema/afstanden:     40 min + 3 rnd