Jonkies doen het goed

Vandaag de 1ste wedstrijd van de masters voor de regio west Oomssport skeelercup competitie. Onder meer door een al dagen heerlijk schijnend zonnetje was de opkomst zeer goed te noemen, nl.46 oudjes waarvan 1 met dispensatie die meereed bij de C-D rijders, vanwege omstandigheden natuurlijk, want deze oude man wil de volgende wedstrijden weer bij de masters meedoen. De scheidsrechter Leo van den Berg stond middenin voor de groep en zei: “vertrekken” maar, moet hij niet meer doen want ze rijden direct zijn sokken uit zijn schoenen.

Start was om 15.00 uur en allen hadden er zin in, mede omdat er “nieuwe jonge masters” waren toegevoegd, die vorig jaar nog C-of B rijders waren. Zoals: Micha Vendel, Jeroen Slikker en Frans van Winden. Dat deze nieuwelingen een beslissende wedstrijd zouden rijden was nog maar te bezien.

Als 1ste ging Frans van Winden weg in de 2e ronde en was bij de 4e ronde weer terug gehaald, met daaroverheen naar later bleek een beslissende demarrage, van jawel nieuweling Micha Vendel, Raymond Jansen, good old Arnoud Mooibroek en jawel wederom nieuweling Frans van Winden. De rest van het peloton kon deze hoge snelheid gewoon niet bijrijden en werd al snel op afstand gereden. De enige die uit het peloton kon ontsnappen was de alleraardigste Belg die ik ken op Bart Peeters van de televisie na, Jean Luc Ostyn die tussen de 4 koplopers en het grote peloton bleef rijden. Voor de rest veranderde tot aan de finish niets, behalve dat Frans van Winden als 1ste in zijn uppie over de finish kwam. Raymond Jansen 2e en daar is hij weer Micha Vendel 3e werd. Dit was ook de finish volgorde van de masters 40 klasse.
Bij de masters 50 klasse was de aardigste Belg, Jean Luc Ostyn 1ste, de herboren Kees Missaar, wat reed die man trouwens goed vandaag werd 2e en ja, Jan Heuver heeft in de afgelopen periode goed getraind wat resulteerde in een 3e plek, ook dit was zeer verrassend.
Bij de master 60 klasse was 1 pechvogel en wel in de 1ste ronde, te weten Herman Pouwels.
Met een grote schreeuw en een woord gericht aan de heilige goden, belandde hij in het gras naast de baan. Hij is daarna wel doorgereden maar kon het peloton niet meer inhalen en Herman kennende reed hij knarsetandend en met stoom uit de oren toch naar een 3e plek, waarin Peter Valk 1ste werd en de gehele wedstrijd achter in de staart bungelende Hans v. Wijk toch 2de werd tot verrassing van hemzelf.

De volgende wedstrijd is in Den Haag op 14 mei.