Twee hoofdrolspelers in Rotterdam.

Op magistrale wijze heeft Wessel Schilders de marathonwedstrijd om de Oomssport Skeelercup op zijn naam geschreven. Eén hoofdrol was dan ook terecht voor Schilders. De andere hoofdrol was weggelegd aan de weergoden. Van tijd tot wijlen vielen er grote bakken regen uit de hemelpoort. De 58 mannen en vrouwen hadden het er zwaar mee.

In ronde twee was het deelnemersveld al dusdanig versnipperd dat het moeilijk was om de wedstrijd goed te volgen. In deze ronde werd ook de basis gelegd voor de beslissende kopgroep. In de de 2e en 3e ronden wisten een zevental rijders elkaar te vinden, Raymond Jansen, Wessel Schilders, Antwan Tolhoek, Gerard Wisse, Wop van Capelle, Rens Verhoeven en Jan Grauss. Op 16 seconden achter de kopgroep passeerde de eerste achtervolgers.  André vd Burg, Guus Heijnen, Wim Qualm, Robin Snoek, Theo Selman en Martijn Jager stelde alles in het werk om bij de kopgroep te geraken. Het 2e peloton reed al op bijna een minuut achter de koplopers. De wedstrijd over 42 kilometer was nog net 7 kilometer onderweg. De voorsprong van de koplopers liep al snel op richting de minuut. In ronde 9 vond Wessel Schilders het welletjes en ging in zijn eentje op avontuur. Hij werd niet meer teruggepakt. Antwan Tolhoek en Raymond Jansen deden nog verwoede pogingen om met Wessels mee te gaan maar de beer uit Monnikendam was echt los. De oorspronkelijke kopgroep viel uitelkaar en vanuit het achterveld wisten enkele rijders zich nog naar voren te werken. Erwin Wartenhorst en Jasper Jansen wisten zich voorin de koers te nestelen. Gerard Wisse en Rens Verhoeven moesten weer plaats nemen in het 2e peloton. Dit omvangrijke peloton werd al in de 14e van de 28 wedstrijdronden gedubbeld door de koplopers.
Onvermoeibaar ging Schilders door. In ronde 21 was de voorsprong exact 1 minuut op Jansen en Tolhoek die vervolgens ook weer ruim een minuut voorsprong Wop van Capelle, Jan Grauss.
Bij het ingaan van de finale werd het peloton nogmaals gedubbeld door de koploper.
Na een solo van 30 kilometer mocht Wessel Schilders als eerste de douche opzoeken om het vuil van het lichaam te spoelen. Antwan Tolhoek wist in de laatste ronden Raymond Jansen (1e Ma40)  ‘los’ te rijden. Op ruim 2 minuten kwam Robin Snoek (1e C2)  als de nummer 4 over de meet. Jan Grauss en Wop van Capelle kwamen als nummer 5 en 6 over de eindstreep.
Belgische Jelena Peters werd winnares in de categorie D1. Zeeuwsmeisje Corina Wisse uit Yerseke werd 1e in de D2 klasse.
André van den Burg won in de categorie Ma50, Peter Valk deed hetzelfde maar dan in de klasse Ma60.

15 augustus is in Uitgeest de volgende ontmoeting.
namens het Oomssport Skeelercup team een fijne vakantie toegewenst.