Vakantie vieren en uitrusten is ook training

Eindelijk, eindelijk, eindelijk. Na de laatste wedstrijd in Rotterdam 7 weken geleden is hierna in de regio West geen wedstrijd meer gereden. Vandaag 15 augustus de eerste wedstrijd weer na het zomerreces. Gebruinde lichamen en vooral ook wat dikkere buikjes bij sommige rijders including ondergetekende. Het deed goed iedereen weer ongeschonden de wedstrijden te zien hervatten en dan ook nog in Uitgeest. Iets verlaat maar geen ongetogen woord hierover want de schaatsvereniging Uitgeest ism buurtvereniging de Kleis had weer een uitstekend programma in elkaar gezet waar een beetje uitloop geen probleem mag heten.

Na de lokale jonge talenten van 6 t/m 8 en 8 t/m 12 jarige en het Uitgeester kampioenschap te hebben gezien gingen de c rijders en dames rijdsters van start ……. (verslag C-D volgt zsm)
Om 16.00 uur nadat de overwinnaars van de c- en dames wedstrijd waren rondgereden door de arrenslee mochten de 37 stuks  ouwe knarren van start, van ouwe knarren was trouwens in de wedstrijd niets meer  terug te zien de meeste waren zeer goed uitgerust na de vakantie, het motto van vandaag was dan ook “vakantie vieren en uitrusten is ook training”. Na 2 van de in totaal 13 ronden was het peloton uiteengereten door de harde wind en was de wedstrijd meteen voorzien van de uiteindelijke nr’s 1,2 en 3 met talloze ontsnappingen van de achtervolgende groep maar ook dat duurde tot 2 ronden voor het einde nl Jan de Groot en Rob Baars bleven de 3 achtervolgen echter zonder een vruchtbaar resultaat. Een moelijke en harde wedstrijd met 3 terechte winnaars in de volgende volgorde 1 Raymond Jansen (niet te verslaan), 2 Jan Graus (net terug van vakantie) en Paul vd Ven (gaat weer steeds beter rijden)

Bij de masters 50 was 1 Tonnie v Tongeren, 2 Jan Zwanenburg en 3 Ruud v Staveren. (u leest het goed, deze man is na veel blessure leed op de weg terug). Bij de master 60 was, 1 Peter Valk, 2 Herman Pouwels en 3 Hans v Wijk.
Een kei van een organisatie vandaag hiervoor weer veel dank en graag weer tot volgend jaar.

Donderdag mag op het Parcour van De Coureur in Maassluis revanche genomen worden.
CD starten om 19.30 uur, aansluitend om ca 20.15 uur de Masters.

Nico Wolf